Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
20.11.2023 05:05

Mesto Nové Zámky sa zapojí do podujatia Noc vonku


Ilustračná snímka, zdroj: Úsmev ako dar


Mesto Nové Zámky sa pripojí k iniciatíve Noc vonku. Jej cieľom je na jednu noc ukázať bežným ľuďom život na ulici. Zároveň chce upozorniť na problémy, ktorým čelia ľudia bez domova.


Ako informovala radnica, v Nových Zámkoch sa podujatie bude konať 23. novembra v záhradných priestoroch Komunitného centra Kompas na Pribinovej ulici číslo 3. "Účastníci akcie sa tam na jednu noc vzdajú pohodlia svojho domova a prespia vonku. Pripomenieme si tak alarmujúcu situáciu ľudí, ktorí žijú v extrémnej chudobe. Na Slovensku nemá domov viac ako 70.000 ľudí, ďalších približne 890.000 žije na hranici chudoby alebo sociálneho vylúčenia," upozornili organizátori.         

Záujemcom, ktorí sa chcú zúčastniť na podujatí Noc vonku, odporučili, aby si so sebou vzali veci na prespanie a teplé oblečenie. "Každý, kto chce niečím prispieť, môže darovať deku alebo spací vak. Kulisu spoločného večera podporia aj členovia Túlavej čitárne. Na dobrú noc zaznie úryvok z knihy napísaný rukou človeka, ktorý život na ulici dobre pozná. Potešíme sa aj z prítomnosti tých, ktorí neprespia, ale prídu si vypočuť čítaný text. Ukážme spoločne, že ochrana tých najzraniteľnejších skupín obyvateľstva má byť v našej spoločnosti prioritou," doplnili organizátori.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás
Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.
viac
17.02.2018
Mesto začne odstraňovať z ulíc vraky áut
Mesto Nové Zámky začne postupne odstraňovať z ulíc nepojazdné autá. Radnica pri tom bude spolupracovať so súkromnou firmou z Hornej Kráľovej, ktorá má vlastné parkovisko i autorizáciu na spracovanie starých vozidiel.
viac
09.02.2019
V Nových Zámkoch tento rok pribudnú viaceré úseky cyklistických chodníkov
V Nových Zámkoch by čoskoro mali pribudnúť viaceré úseky nových cyklotrás. Mesto si pred tromi rokmi nechalo vypracovať urbanisticko-dopravnú štúdiu, ktorá rieši trasovanie cyklistických chodníkov cez celé Nové Zámky. Teraz radnica plánuje začať s ich výstavbou a značením.
viac
08.07.2021
Vzdušné Zámky ponúknu deťom sériu umeleckých workshopov
Množstvo umeleckých aktivít ponúknu počas víkendu deťom v Nových Zámkoch viaceré tvorivé dielne. Tie sú súčasťou Prehliadky animovaného filmu a knižnej ilustrácie Vzdušné Zámky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %