Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.11.2018 11:35

Mesto obnovilo ružovú záhradu Esterházyovcov


Ilustračná snímka


Samospráva mesta Galanta zrealizovala zo svojho rozpočtu prostredníctvom podpory Nadácie Slovenskej sporiteľne projekt s názvom "Obnova ružovej záhrady Esterházyovcov" v hodnote približne 4000 eur.


Ako na webstránke mesta informovala projektová manažérka Mestského úradu (MsÚ) v Galante Marcela Mazsárová, "predmetom projektu je ochrana a skvalitnenie životného prostredia mesta, a to prostredníctvom obnovy ružovej záhrady, ktorá bola pôvodne podľa historických prameňov situovaná pred Renesančným kaštieľom v Galante".       

Kaštieľ, ktorý dali postaviť bratia Esterházyovci v roku 1633, je taktiež významnou kultúrnou pamiatkou. Areál pred kaštieľom sa však nachádzal v zlom stave a keďže tam pravidelne usporadúvajú slávnostné mestské akcie aj civilné sobáše obyvateľov, mesto sa rozhodlo tento priestor zrevitalizovať výsadbou nových okrasných kríkov (ruží), obnovou trávnatej plochy a výsadbou nových stromov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2018
Neogotický kaštieľ bude mať novú strechu, identickú s pôvodnou
Ukončenie prác na obnove strechy hlavnej budovy neogotického kaštieľa v Galante, ktoré sa začali minulý týždeň, je naplánované na koniec júla. Na novú strechu, ktorá bude identická s pôvodnou, schválili mestskí poslanci 200.000 eur. Radnica si na tento účel zobrala úver.
viac
16.05.2019
Mesto sa opäť zapojí do Noci múzeí a galérií, vstup bude zadarmo
Do celoslovenského podujatia Noc múzeí a galérií sa 18. mája zapojí aj Galanta v jej troch kultúrnych inštitúciách – v renesančnom a neogotickom kaštieli a vo vlastivednom múzeu.
viac
30.05.2019
V Galante rekonštruujú neogotický kaštieľ z dotácií
V Galante rekonštruujú severnú aj južnú vežu neogotického kaštieľa. Na rekonštrukciu severnej veže a jej projekt s názvom „Sweet memories“ získalo mesto nenávratný finančný príspevok, podporený z programu Interreg SK-HU vo výške 473-tis. eur.
viac
10.02.2021
Obnova Zemplínskeho múzea pokračuje Zimnou záhradou a Galériou
Košický samosprávny kraj (KSK) pokračuje v rekonštrukcii Zemplínskeho múzea v Michalovciach. Tento týždeň sa začínajú práce na obnove tzv. Zimnej záhrady, opravou prejde aj budova Galérie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %