Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.06.2018 11:00

Mesto odovzdalo najvyššie ocenenia


Ilustračná snímka


Súčasťou tohtotýždňových Dní mesta Prešov bolo slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom predstavitelia mesta odovzdali najvyššie ocenenia – Cenu mesta, Opálové zrnko a Cenu primátorky mesta, zároveň udelili aj Čestné občianstvo mesta Prešov.


Ako informoval tlačový referent mesta Milan Grejták, slávnostné zasadnutie zastupiteľstva sa konalo v stredu (6. 6.) podvečer v sále PKO. Cenu mesta Prešov si prevzal bývalý primátor Prešova Milan Benč, ktorú mu zastupiteľstvo udelilo ako uznanie za dlhoročnú prácu v prospech mesta na viacerých odborných i verejných pozíciách. Ocenenie získala aj učiteľka Miriam Feretová za úspešnú reprezentáciu mesta doma i v zahraničí prostredníctvom vynikajúco pripravených študentov  na medzinárodných študentských vedeckých konferenciách a súťažiach, za osobnú angažovanosť v rôznych charitatívnych akciách a zbierkach. Tretím čerstvým držiteľom Ceny mesta je Eduard Jakubek, ktorý ju dostal za dlhoročnú úspešnú angažovanosť ako propagátor, inštruktor a vynikajúci odborník v oblasti ovocinárstva a záhradkárstva.       

Opálové zrnko, ktoré je verejným ocenením mesta pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území Prešova, získalo Analyticko-diagnostické laboratórium a ambulancie, s.r.o., za významný dlhoročný prínos v rozvoji zdravotníckych služieb nielen na území mesta Prešov, ale aj v rámci celého Slovenska, spojený s rozvojom laboratórnej medicíny v odbore imunológie a špičkových inovatívnych medicínskych technológií.       

Cenu primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej si odniesol rímskokatolícky dekan farnosti sv. Mikuláša Jozef Dronzek za osobný vklad a angažovanie pri organizovaní ekumenického života, pri záchrane a obnove kultúrnych pamiatok a historického dedičstva a za aktívny podiel na duchovnom a kultúrnom živote mesta. Tiež Hotelová akadémia v Prešove pod vedením Jozefa Šenka za vynikajúce výsledky vo výchove odborníkov v oblasti gastronómie a hotelierstva, vynikajúcu reprezentáciu mesta Prešov doma i v zahraničí s prihliadnutím na 90. výročie založenia školy. Primátorka udelila ocenenie aj Jurajovi Hugecovi za významný prínos k vzniku ženského volejbalu v Prešove, ako aj za celoživotné pôsobenie v oblasti prípravy, tréningu a podpory volejbalu na území mesta.       

Čestné občianstvo mesta Prešov udelilo mestské zastupiteľstvo Rudolfovi Horváthovi, bývalému aktívnemu vrcholovému športovcovi, trénerovi, funkcionárovi a organizátorovi športu za jeho celoživotný prínos k rozvoju prešovskej hádzanej a za úspešnú propagáciu a zviditeľňovanie mesta doma i v zahraničí.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Stred augusta sa vo Fiľakove ponesie v znamení osláv
Samospráva spolu s ďalšími organizátormi pripravila už XXVI. ročník obľúbených Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo.
viac
26.02.2020
Pamätná kniha Banskej Bystrice pozná ďalšie osobnosti
Február má v meste pod Urpínom vždy výnimočnú a slávnostnú atmosféru. Každoročne je spätý s oceňovaním osobností Banskej Bystrice, ktoré svojimi vlastnosťami, skúsenosťami a poctivou prácou vytŕčajú z davu.
viac
21.06.2021
Žilinská župa po jubilejný desiatykrát ocenila osobnosti kraja
Laureáti najvyšších krajských ocenení za rok 2020 si v sobotu v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzali Cenu a Pamätnú plaketu Žilinského samosprávneho kraja z rúk predsedníčky Eriky Jurinovej.
viac
27.12.2021
Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %