Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
12.05.2023 04:15

Mesto opäť finančne podporí aktivity detí a mládeže


Banner.


Samospráva Handlovej opäť finančne podporí aktivity deti a mládeže. Žiadosti o grant s návrhmi aktivít v rámci programu Hoď to tam! môžu záujemcovia zasielať radnici do 21. mája. Projekty mesto podporí sumou 1500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Program je nástrojom participácie a aktivizácie mládeže na miestnej úrovni, podporuje nápady mladých ľudí a vytvára podmienky na ich realizáciu. Tematicky je zameraný na podporu aktivít a projektov v oblasti opätovnej socializácie detí zasiahnutých pandémiou COVID-19," pripomenula Paulínyová.

Vlani mesto finančne podporilo projekty sedenia pod vŕbou na Základnej škole Školská, futbalu na Novej Lehote, Hendicampu a bicyklovej dráhy na hornom konci.

O finančný príspevok sa môžu uchádzať žiacke školské rady, neformálne skupiny detí a mládeže, Detský a mládežnícky parlament mesta Handlová alebo občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie a spolky pôsobiace na území mesta. "Projekty môžu byť z oblasti kultúry, športu, kvality života a ekológie alebo zvýšenia kvality trávenia voľného času," priblížila Paulínyová.

Dotáciu môže samospráva podľa nej poskytnúť na nájom priestorov, techniky a materiálu, náklady spojené s realizáciou projektu, honoráre výkonných umelcov, účinkujúcich, rozhodcov alebo na úhradu cestovných nákladov. Financie poskytne aj na prevádzkové náklady, odvoz a likvidáciu odpadu alebo kancelárske potreby.

O pridelení finančného príspevku bude rozhodovať komisia vzdelávania, práce s deťmi a mládežou pri mestskom zastupiteľstve.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2016
Košický kraj je skokanom roka v návštevnosti
Košický kraj sa stal skokanom roka v návštevnosti. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR).
viac
19.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu
Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.
viac
07.03.2018
Handlová podporí financiami projekty na zlepšenie životného prostredia
Handlová tento rok podporí dotáciou projekty, ktoré majú prispieť k zlepšeniu životného prostredia v meste i jeho okolí. Na aktivity v rámci programu Hoď to tam! vyčlenila financie v rozpočte mesta. Program odobrili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom februára.
viac
02.08.2023
TSK podporí tento rok 54 environmentálnych projektov celkovou sumou 102 000 eur
V rámci environmentálneho grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Zelené oči podporí kraj v tomto roku 54 projektov celkovou sumou asi 102 000 eur. Informovala o tom administrátorka programu Andrea Molnárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %