Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.01.2024 10:50

Mesto organizuje výnimočnú Fanzónu Petry Vlhovej v centre Liptovského Mikuláša


Pútač Fanzóna Petry Vlhovej


Fanúšikovia Petry Vlhovej sa počas Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien stretnú v jej doposiaľ prvej a jedinej oficiálnej fanzóne. Na víkend 20. a 21. januára ju priamo v historickom centre pripravuje mesto Liptovský Mikuláš.


Najväčšou športovou udalosťou na Slovensku v roku 2024 tak nebude žiť len Jasná. Na hlavnom mikulášskom námestí budú priame prenosy pretekov, koncerty aj súťaže.

„Záujem o svetový pohár je veľký, veď organizátori hlásili po pár hodinách vypredané. Avšak všetci tí, ktorí už nezohnali vstupenky do Jasnej alebo sa nechcú tlačiť s tisíckami fanúšikov priamo v dejisku súťaže, nemusia zúfať, na našom námestí je pre nich pripravená nezabudnuteľná atmosféra. Veľkým ťahákom sveťáku je naša rodáčka a čestná občianka mesta, olympijská víťazka Peťa Vlhová, preto sme sa rozhodli zriadiť jej oficiálnu fanzónu, kde jej budeme všetci spoločne fandiť. Mnohí možno nevedia, že Peťa je aj krstnou mamou Liptovských drobov. Zaujímavé na tom je to, že táto liptovská špecialita získala chránené zemepisné označenie práve v čase, keď Peťa v roku 2021 doniesla domov Veľký krištáľový glóbus. Fanúšikovia budú môcť tieto Liptovské droby ochutnať v gastro časti našej fanzóny,“ pozval primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

V sobotu ponúka mikulášska radnica fanúšikom na námestí nabitý program. Okrem živých prenosov obrovského slalomu sa rodiny s deťmi zabavia na show Teáter komika, potom bude nasledovať koncert kapely HEX a námestie bude vďaka dídžejovi naladené na dobrú nôtu až do večera. Mesto pripravuje aj predstavenie Európskej komunity športu, ktorej sa stalo súčasťou spoločne s Kežmarkom a Novým Targom.

V nedeľu bude žiť fanzóna ďalšími prenosmi slalomov a súťažami o suveníry či už samotnej Peti alebo Svetového pohára.

„Do súťaží dávame aj tri knihy o Petre Vlhovej s jej vlastnoručným podpisom, pre čo sa naozaj oplatí do našej fanzóny prísť,“ doplnil primátor.

Suveníry si fanúšikovia budú môcť zakúpiť aj v jednom zo stánkov na námestí.

Medzi prvým a druhým kolom slalomu bude v nedeľu pripravená aj autogramiáda známych športovcov. Účasť potvrdil olympijský medailista, kajakár Jakub Grigar a slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová, ktorí sa chystajú v tomto roku na olympiádu, a tiež niekoľkonásobný majster sveta vo fitness Michal Barbier.

Organizátori fanzóny z mestského úradu pozývajú všetkých fanúšikov Peti Vlhovej a zjazdového lyžovania, aby prišli zažiť nenahraditeľnú atmosféru svetového pohára pod otvorené nebo na námestie v Liptovskom Mikuláši, kde budú mať všetci spoločný cieľ – držať palce Peti Vlhovej a baviť sa.

Autor: (ts-mesto Liptovský Mikuláš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Pre samosprávu je dôležitá podpora miestnej ekonomiky
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa v ostatnom období sústredilo na nástroje podporujúce lokálnu hospodársku politiku a teda miestnu ekonomiku.
viac
21.02.2019
Majsterku sveta Petru Vlhovú privítajú v piatok na námestí
Majsterku sveta v obrovskom slalome Petru Vlhovú slávnostne privítajú v piatok (22. 2.) na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.
viac
30.06.2020
Pozvánka na výstavu MIKULÁŠ NEJESTWUJE
Vo svojom prvom kurátorskom projekte sa spisovateľ Michal Hvorecký zameral na Liptovský Mikuláš ako exemplárne stredoeurópske mesto. Preskúmal jeho dejiny a príbehy ako aj zabudnuté postavy z multikultúrnej histórie liptovského centra.
viac
28.07.2021
Švábkafest: Liptovské droby v podaní Peti Vlhovej
Hlavnú úlohu na každoročnom Švábkafeste zohráva naša liptovská švábka. Tento rok však bude výnimočný. Zemiaky, ktoré boli po celé stáročia pre Liptákov dôležitou plodinou, budú zatienené rovno dvomi špecialitami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %