Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
20.01.2024 10:05

Mesto Partizánske začne s výstavbou cyklistického chodníka


Ilustračná snímka (TASR)


Prvý mestský cyklochodník v Partizánskom prepojí sídlisko Luhy s centrom mesta. Na jeho výstavbu získala samospráva viac ako 1,6 milióna eur z Plánu obnovy a odolnosti SR. S realizáciou chodníka chce začať v nasledujúcom období. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


"Cyklistický chodník spojí sídlisko Luhy s centrom mesta a umožní tak obyvateľom týchto mestských častí prístup ku všetkým hlavným inštitúciám, autobusovej a vlakovej stanici, ako aj nákupným centrám a aktivitám na námestí," uviedol Božik.         

Dôležitým cieľom trasy sú podľa neho zamestnávatelia nielen v týchto organizáciách, ale aj v hnedom priemyselnom parku a tiež školy, ktoré sa nachádzajú v ich blízkosti. "Obyvatelia z mestskej časti Šípok sa na trasu môžu pripojiť po prechode cez rieku Nitra," doplnil.         

Na výstavbu cyklistickej infraštruktúry získalo mesto dotáciu z plánu obnovy a odolnosti vo výške 1.627.154 eur, čo by malo pokryť celkové náklady na výstavbu. Presnú sumu celkových nákladov mesto vyčísli po ukončení verejného obstarávania.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Poslanci schválili zámenu pozemkov tvoriacich rezervu cintorína
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici na svojom štvrtkovom (25. 6.) zasadnutí schválili zámenu pozemkov tvoriacich rezervu cintorína. Za zámenu hlasovalo 21 poslancov, dvaja boli proti.
viac
07.06.2021
Mesto Vráble začalo s výstavbou cyklolávky ponad rieku Žitava
Vrábeľská radnica začala minulý týždeň s budovaním novej cyklolávky. Tá bude súčasťou cyklistickej cesty, ktorá prepojí viaceré mestské časti.
viac
28.07.2021
Mesto Žilina a univerzita spustili výstavbu atletického areálu
Mesto Žilina a Žilinská univerzita v Žiline (ŽU) spolu postavia atletický ovál s ihriskom. Na predpokladaných nákladoch na výstavbu vo výške približne 2 mil. eur sa budú oba subjekty podieľať rovnakou časťou.
viac
08.02.2022
Vyhlásili súťaž na výstavbu nájomných bytov na Muchovom námestí
Na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke má pribudnúť 103 mestských nájomných bytov. Na ich výstavbu vyhlásila spoločnosť Metro Bratislava, kde je väčšinovým akcionárom hlavné mesto, tender za 8,8 milióna eur bez DPH. Ponuky by sa mali otvárať 4. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %