Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.01.2023 02:25

Mesto plánuje postaviť zimný štadión


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Dunajská Streda prostredníctvom svojej spoločnosti Municipal Real Estate Dunajská Streda, ktorej je jediným vlastníkom, plánuje postaviť zimný štadión. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie.


Predmetom zákazky je rekonštrukcia, prístavba a nadstavba jestvujúcej umelej ľadovej plochy a priľahlých objektov s technologickým zázemím. "Objekt bude pozostávať z haly nad umelou ľadovou plochou, súčasťou ktorého bude zázemie pre športovcov a tribúnou nad ním. Súčasťou objektu bude prístavba a nadstavba nad jestvujúcim objektom technologického zázemia," uvádza sa v opise zákazky.

Súťažné poklady zverejnila mestská spoločnosť prvýkrát 1. februára 2022 a predpokladaná hodnota zákazky bola vo výške 2 780 594,28 eura bez DPH. Súťažné podklady aktualizovala spoločnosť počas roka 2022 celkovo sedemkrát a po poslednej zmene podkladov bola predpokladaná hodnota zákazky 2 903 951,51 eura bez DPH.

Mestská spoločnosť už zverejnila výsledky obstarávania na stavebnú časť štadióna. Do súťaže sa prihlásil jediný subjekt. Firma AVA-stav z Galanty ponúkla sumu na túto zákazku vo výške 2 686 868,52 eura bez DPH.

Na výstavbe sa bude finančne podieľať aj Trnavský samosprávny kraj, ktorý podpísal s mestskou spoločnosťou v Dunajskej Strede zmluvu o vzájomnej spolupráci a finančnej spoluúčasti. Podľa nej samosprávny kraj poskytne sumu 200 000 eur na kapitálové výdavky pri stavbe zimného štadióna. Poskytnutie finančných prostriedkov je okrem iných ustanovení podmienené aj zrealizovaním projektu a predložením kolaudačného rozhodnutia najneskôr do 31. decembra 2024.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2018
Trnavský župan dáva trestné oznámenie
Trnavský samosprávny kraj, vzhľadom na medializované informácie, preveril situáciu súvisiacu s pôsobením falošného lekára v Dunajskej Strede. Tento človek neprevádzkuje zdravotnícke zariadenie, na ktoré by mu samosprávny kraj, podľa platnej legislatívy, vydal povolenie na prevádzkovanie.
viac
18.01.2019
TTSK usporiada festival stredných škôl v Senici a Dunajskej Strede
Na Žitnom ostrove a na Záhorí sa bude môcť verejnosť oboznámiť s ponukou stredných škôl v Trnavskom kraji v rámci festivalu stredných škôl s názvom Kam na strednú. TASR o tom informoval Patrik Velšic z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja.
viac
14.11.2020
Prešov už pozná víťaza VO na výstavbu futbalového štadióna
Mesto Prešov je o krok bližšie k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťazom verejného obstarávania na výstavbu štadióna FUTBAL TATRAN ARÉNA je spoločnosť AVA-stav, s. r. o.
viac
17.05.2022
TTSK získal grantové prostriedky na športovú infraštruktúru
Novú telocvičňu pre Gymnázium Ladislava Dúbravu s vyučovacím jazykom slovenským v Dunajskej Strede postaví jeho zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %