Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
09.12.2022 02:25

Mesto pokračuje v prácach na športoviskách v areáloch škôl


Ilustračná snímka.


Stavebné práce pri budovaní a modernizácii športovísk v areáloch košických základných škôl (ZŠ) pokračujú aj v decembri. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke s tým, že ihrisko v Parku mládeže by malo byť hotové ešte tento rok.


Pred otvorením je aj nafukovacia hala pre atletiku v areáli ZŠ Nám. L. Novomeského. Multifunkčné ihrisko s tartanovou dráhou na Sídlisku KVP by mali dokončiť na jar.

S budovaním školského športoviska ZŠ Janigova za 230 000 eur začali v októbri. Po novom by tam mala byť k dispozícii nová atletická 60 metrov dlhá tartanová trojdráha s pieskovým doskočiskom a multifunkčné ihrisko s workoutovou zostavou. Stavbári sa v súčasnosti venujú najmä výstavbe oporného múra, ktorý chcú stihnúť dokončiť ešte pred Vianocami. Jeho súčasťou bude aj nové hľadisko s kapacitou 85 divákov nad multifunkčným ihriskom a ďalších 45 miest nad bežeckou dráhou a doskočiskom.

Svoju podobu od augusta postupne mení aj areál budovy bývalej ZŠ Park mládeže 5 na sídlisku Mier, ktorú má v súčasnosti prenajaté rovnomenné gymnázium. "Investícii vo výške 204.000 eur sa potešia najmä hokejbalisti," skonštatoval magistrát, podľa ktorého tam pribudne ihrisko s rozmermi 32 x 53 metrov, ale aj basketbalové koše. V súčasnosti v celom areáli finišujú dokončovacie práce. "Ak to finančné možnosti rozpočtu mesta dovolia, revitalizáciou by tam mal prejsť aj zarastený a dlhodobo nevyužívaný atletický ovál, kde sa počíta s jeho premenou na moderné športovisko," doplnil.

Podľa vedúceho referátu športu a mládeže Mária Šveca predstavovali tohtoročné investície mesta do telocviční a ihrísk v areáloch škôl zhruba jeden milión eur. "Takto investované peniaze nám pomáhajú zlepšovať nielen zdravie a fyzickú kondíciu našich žiakov počas hodín telesnej výchovy, ale zároveň ponúkajú aj možnosť športových aktivít pre všetky vekové kategórie Košičanov," pripomenul.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.02.2019
Mesto Košice zastavilo stavebné konanie pre stavbu NTC
Mesto Košice ako správny orgán vykonávajúci štátnu správu na úseku pozemných komunikácií zastavilo koncom januára stavebné konanie pre stavbu Národné tenisové centrum Košice spoločnosti NTC Košice, a.s.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
21.02.2023
Druhá etapa modernizácie zastávok MHD sa začína v týchto dňoch
Po vlaňajších prípravných prácach sa od tohto týždňa bude pokračovať v rekonštrukcii vybraných autobusových zastávok košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ide o druhú etapu projektu Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %