Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
30.08.2023 02:25

Mesto pokračuje v rekonštrukcii budov pre kreatívne centrum


Snímka zdroj: (nitraden.sk).


Rekonštrukcia štyroch budov v areáli bývalých kasární na Martinskom vrchu v Nitre výrazne pokročila. Skonštatoval to primátor Marek Hattas, ktorý pripomenul, že objekty sa stanú súčasťou Kreatívneho centra Nitra.


Podľa Hattasa sú už hotové hrubé stavby a pripravuje sa zasklenie átrií. "Dokončujeme práce na strechách. Súbežne sa realizuje inštalácia vzduchotechniky a elektriny, v rámci budov sa montujú priečky a robia sa nové podlahy," uviedol primátor.

Štyri budovy majú po rekonštrukcii slúžiť na rôzne aktivity v rámci kreatívneho priemyslu. Mesto tam plánuje vytvoriť priestor pre remeselné dielne, hudobné skúšobne, viacúčelovú sálu, čitáreň, moderný coworking i mikropark.

Všetky práce vrátane rekonštrukcie bývalého kina Palace v centre mesta sú súčasťou projektu Kreatívne centrum Nitra. Mesto naň získalo ešte vlani 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2016
Mesto Nitra zrekonštruuje budovy za milióny eur. Vezme si na to úver
Nitrianska radnica si vezme úver, z ktorého chce zrekonštruovať budovy Základnej školy (ZŠ) Tulipánová, ZŠ Kniežaťa Pribinu, Materskú školu Belopotockého a objekt, v ktorom sídli mestská polícia.
viac
07.12.2022
Nitra pokračuje v rekonštrukcii objektov pre kreatívne centrum
Na Martinskom vrchu v Nitre pokračujú aj cez zimu stavebné práce na rekonštrukcii objektov, ktoré budú slúžiť novému kreatívnemu centru. V roku 2020 získalo mesto na jeho vybudovanie 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
04.12.2023
Stovky ľudí podpísali výzvu na záchranu projektu kreatívneho centra
Viac ako 700 ľudí sa od nedele (3. 12.) podpísalo pod výzvu na záchranu projektu Kreatívneho centra (KC) v Nitre. Sú medzi nimi herci slovenských divadiel, hudobníci, speváci, organizátori medzinárodných festivalov i predstavitelia umeleckých škôl.
viac
13.12.2023
Mestskí poslanci odmietli rokovať o kreatívnom centre, mesto príde o milióny eur
Mesto Nitra bude musieť vrátiť viac ako 15,5 milióna eur, ktoré získalo z EÚ na výstavbu kreatívneho centra. Uviedol to nitriansky primátor Marek Hattas potom, ako mestskí poslanci 11. decembra večer neotvorili mimoriadne rokovanie zastupiteľstva, ktoré malo rozhodnúť o financovaní projektu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %