Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.11.2021 08:20

Mesto Poltár získalo z eurofondov príspevok na opatrovateľskú službu


Ilustračná snímka, zdroj: ISTP


Nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške 489.600 eur získalo v týchto dňoch mesto Poltár na opatrovateľskú službu. Projekt podporí rozšírenie jej poskytovania na 30 úväzkov po dobu 24 mesiacov.


Podľa primátorky Martiny Brisudovej projekt reaguje na neustále sa zvyšujúci dopyt seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov o túto formu pomoci. „Aktivitu budú realizovať opatrovateľky - zamestnankyne mesta Poltár pre občanov, ktorí majú uzatvorenú zmluvu s mestom o poskytovaní opatrovateľskej služby, najviac v rozsahu hodín vyplývajúcich z rozhodnutia o odkázanosti na sociálnu službu,“ priblížila.       

Opatrovateľskú službu v meste vnímajú ako efektívny nástroj na zotrvanie odkázaných ľudí v prirodzenom domácom prostredí. „Súčasne predchádzame umiestňovaniu seniorov v pobytových zariadeniach a umožňujeme rodinným príslušníkom zostať v zamestnaní,“ doplnila primátorka.       

Mesto získalo v týchto dňoch aj dotáciu z Ministerstva vnútra SR vo výške viac ako 60.830 eur na podporu zvýšenia dostupnosti služieb zamestnanosti v prostredí marginalizovaných rómskych komunít (MRK), zvýšenia zamestnanosti obyvateľov MRK a zároveň zníženia páchania protispoločenského konania.       

Mestská samospráva mala v rámci miestnych občianskych poriadkových služieb (MOPS) zamestnaných štyroch ľudí počas uplynulých dvoch rokov. Posledný projekt MOPS bol ukončený 30. júna. „Náplň práce pracovníkov MOPS v rámci nového projektu je doplnená o zelený aspekt, najmä v oblasti výkonu preventívnych opatrení, ktoré prispievajú k ochrane životného prostredia. Nový projekt MOPS bol schválený na dobu pätnástich mesiacov pre štyroch zamestnancov,“ pripomenula primátorka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Diskutovalo sa o možnostiach zlepšenia podpory opatrovateľskej služby
Zástupcovia Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (IA MPSVR SR) zorganizovali na župnom úrade v Trenčíne informačný seminár pre potenciálnych žiadateľov o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy na zlepšenie podpory opatrovateľskej služby
viac
12.12.2018
Mesto získalo z eurofondov vyše 324-tis. eur na opatrovateľskú službu
Viac ako 324-tis. eur získa hriňovská mestská samospráva z eurofondov na podporu poskytovania domácej opatrovateľskej služby. Nenávratný finančný príspevok jej bol schválený z Operačného programu Ľudské zdroje prostredníctvom Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.
viac
05.01.2019
Rimavská Sobota získala podporu na projekt opatrovateľskej služby
Mestu Rimavská Sobota bolo dňa 2. januára 2019 doručené rozhodnutie Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
viac
10.02.2019
Michalovce získali na tri roky opatrovateľskej služby takmer pol milióna eur
Mesto Michalovce získalo takmer pol milióna eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby. Ide o nenávratný finančný príspevok (NFP) na roky 2019 až 2021 z Európskeho sociálneho fondu. Pre TASR to povedala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %