Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.02.2017 12:36

Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom


Seminár na tému Kultúrno-kreatívny priemysle v Žiline.


V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!


Dňa 21. februára 2017 sa za podpory mesta Žilina konal seminár zameraný na kultúrno-kreatívnu tvorbu. Zúčastnil sa ho aj štátny tajomník Ministerstva kultúry SR Konrád Rigó. Počas seminára Anna Závodská prezentovala aktivity, ktoré sa v súčasnosti realizujú v našom meste. Poukázala na ďalšie možnosti podpory podnikania a budovania start-up komunity. Výsledkom projektu bude otvorenie žilinského Kreatívneho centra. Samotným cieľom je podpora talentovaných ľudí z nášho regiónu, ktorí pôsobia v kultúrno-kreatívnom priemysle.

Centrum bude poskytovať priestory pre kreatívnu tvorbu. V pláne je doň umiestniť technológie pre návrhy a výrobu prototypov. Pripravené budú profesionálne služby zamerané na podporu a rozvoj kultúrno-kreatívnej tvorby a akceleráciu podnikania. O tom, čo bude jeho ďalšou súčasťou, môžete rozhodnúť aj Vy, a to:

- prostredníctvom webu www.kreativnazilina.sk, na ktorom bude kontaktný formulár,

- prostredníctvom sociálnych sietí (https://www.facebook.com/events/1354767824566536/),

- osobným stretnutím so spracovateľmi (Ing. Michal Janovčík, PhD., janovcik@inovitum.sk alebo za mesto Žilina Mgr. Ingrid Dolníková, ingrid.dolnikova@zilina.sk),

- vyplnením stručného dotazníkového prieskumu (vyplnenie trvá 2 – 5 minút), link na dotazníkový prieskum: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpvyH-TUDi-duYAdYqnQ2DM5TA42ps0_S6FIrT8jH68COLpw/viewform?c=0&w=1

 

Na záver seminára Michal Janovčík odprezentoval koncept Kreatívneho centra Žilina, po ktorom nasledovala diskusia súvisiaca najmä s konkrétnymi službami a programami, ktoré bude kreatívne centrum poskytovať širokej kultúrno-kreatívnej komunite.

Bližšie informácie nájdete na http://kreativnazilina.sk/zapojte-sa-do-projektu/.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Mesto Žilina ocenilo významné osobnosti za rok 2016
Na mestskej radnici si z rúk primátora Igora Chomu prevzali ocenenia osobnosti mesta Žilina za rok 2016. Vedenie mesta si chce aj takýmto spôsobom uctiť svojich občanov, ktorí pôsobia v Žiline alebo nejakým spôsobom zviditeľnili Žilinu vo svete.
viac
14.08.2020
Výzva pre mimovládne organizácie na zmiernenie dopadov COVID-19
Mimovládne organizácie na miestnej úrovni sú neoddeliteľnou súčasťou rozvoja miestnej komunity.
viac
10.09.2020
Trnavský kraj poskytne finančnú Prvú pomoc kultúre
Všetkých deväť žiadateľov podporí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci výzvy pre profesionálne subjekty nezriaďovanej kultúry Prvá pomoc kultúre.
viac
19.01.2021
Ministerstvo školstva podporí stovky materských škôl cez nový projekt
Didaktické hračky, hry či detské knihy. Na všetky tieto pomôcky môže takmer tisíc materských škôl po prvýkrát získať príspevok. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR totiž vyhlásilo nový projekt „Múdre hranie.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %