Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
02.11.2023 09:00

Mesto Prievidza ako veľmi zodpovedný obstarávateľ


Erb mesta Prievidza


Portál TRANSPAREX udelil mestu Prievidza ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 za výsledky v oblasti verejného obstarávania v uplynulom roku. Prievidza sa ocitla medzi 236 verejnými obstarávateľmi, ktorí získali nadpriemerné hodnotenie A+.


Z celkového počtu 11 819 registrovaných verejných obstarávateľov na Slovensku TRANSPAREX hodnotil 4400 subjektov, ktoré minulý rok realizovali verejné obstarávania. Medzi nimi sú samosprávy miest a obcí, kraje, školy, nemocnice a zdravotnícke zariadenia a ďalšie inštitúcie vrátane ministerstiev a štátnych podnikov.

Ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 portál udelil len 236 najlepším verejným obstarávateľom. Pri rebríčku zodpovedných obstarávateľov sa pritom hodnotilo viacero ukazovateľov:

• Hodnotenie hospodárskej súťaže (počet predložených ponúk)

• Priemerné úspory vo verejnom obstarávaní

• Priemerná dĺžka procesu verejného obstarávania

• Spoľahlivosť verejného obstarávateľa

• Pochybenia v procese verejného obstarávania

• Koncentrácia dodávateľov

• Reputačné riziko obstarávateľov

• Reputačné riziko dodávateľov

„Z nášho hodnotenia vyplynulo, že verejné obstarávanie vo vašej obci ste uplynulý rok realizovali profesionálne s dôrazom na vysokú hospodárnosť a zabezpečenie čestnej hospodárskej súťaže. Zákazky realizujete výrazne rýchlejšie než je celkový priemer a vyhrávajú ich transparentní a spoľahliví dodávatelia,“ hovorí o hodnotení PhDr. Matúš Džuppa, LL. M., predseda predstavenstva ProWise, a.s.

„Mám veľkú radosť, že mesto Prievidza získalo nadpriemerné hodnotenie a chcem poďakovať našim zamestnancom, ktorí sú zodpovední za proces verejného obstarávania. Kvalitná príprava zákaziek a ich rýchla realizácia nám pomáha šetriť verejnými financiami a zvyšuje dôveryhodné postavenie nášho mesta v očiach občanov a celého Slovenska,“ zhodnotila primátorka JUDr. Katarína Macháčková.

Portál TRANSPAREX je špecializovaný informačný systém pre analýzu dát v oblasti verejného obstarávania. Jeho cieľom je otvorenými dátami podporovať hospodársku súťaž pre lepšie podnikateľské prostredie na Slovensku a zvýšiť transparentnosť vo verejných obstarávaniach. Práve vďaka verejnej kontrole prispieva k zvyšovaniu efektivity inštitúcií pri nakladaní s verejnými zdrojmi a zároveň pomáha obstarávateľom získavať kvalitných dodávateľov.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2022
Mesto Michalovce dostalo ocenenie ako najlepší verejný obstarávateľ
Portál Transparex udelil Mestu Michalovce ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2021 za vynikajúce výsledky v oblasti verejného obstarávania v uplynulom roku. Ocitli sme sa tak na popredných priečkach spomedzi 5400 verejných obstarávateľov a získali hodnotenie A+ veľmi zodpovedný obstarávateľ.
viac
26.10.2022
Projekt mestských jaslí v Prievidzi sa predražil, mesto robilo novú súťaž
Zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov v Prievidzi dokončia v marci budúceho roka, o polroka neskôr ako pôvodne mesto plánovalo. Posunutie termínu vyplynulo z nárastu cien stavebných materiálov, pre ktorý musela samospráva robiť novú súťaž.
viac
11.01.2024
Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle
Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.
viac
29.02.2024
Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice
Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %