Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.11.2021 08:00

Mesto Prievidza získalo podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby


Mestský úrad v Prievidzi.


Mesto Prievidza získalo ďalšiu podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby. Z nenávratného finančného príspevku (NFP) vo výške takmer 490 000 eur zabezpečí pomoc nasledujúce mesiace 50 klientom. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.


Samospráva uspela s projektom na zabezpečenie opatrovateľskej služby v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. Projekt bude realizovať po nadobudnutí platnosti a účinnosti zmluvy o NFP.

"Obsahom projektu je pokračovanie v zabezpečovaní poskytovania terénnej opatrovateľskej služby mesta v prirodzenom domácom prostredí klienta a zníženie dopytu po inštitucionálnej starostlivosti," priblížil Ďureje.

Vďaka získaným finančným prostriedkom bude môcť terénnu opatrovateľskú službu podľa neho využívať 50 klientov. "Cieľovou skupinou projektu sú plnoleté fyzické osoby, ktorým sa poskytujú sociálne služby v zmysle zákona o sociálnych službách. Seniori a zdravotne ťažko postihnuté fyzické osoby musia byť posúdené zdravotnou posudkovou činnosťou a sociálnou posudkovou činnosťou – teda odkázané na opatrovateľskú službu," doplnil.

O klientov sa bude starať celkovo 30 zamestnancov, ktorí budú poskytovať sociálne alebo asistenčné služby. "Cieľom projektu je zlepšenie a udržanie prístupu k cenovo prístupným, trvalo udržateľným a kvalitným službám obyvateľov mesta vrátane zdravotnej starostlivosti a sociálnych služieb všeobecného záujmu. Celkové oprávnené výdavku projektu sú vo výške 489 600 eur. Projekt potrvá 21 mesiacov," dodal hovorca mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2018
Malých farmárov podporí agrorezort piatimi miliónmi eur
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) vyhlásilo výzvu na podporu malých farmárov. Chce tak pomôcť malým poľnohospodárom pri štarte podnikateľskej činnosti a rozvoji rastlinnej aj živočíšnej výroby v krajine.
viac
05.03.2021
Ministerstvo práce podporí opatrovateľskú službu ďalšími 50 miliónmi eur
Ministerstvu práce sa v rámci iniciatívy REACT-EU podarilo vyjednať na podporu opatrovateľskej služby dodatočných 50 miliónov eur. Vďaka tomu je možné plynule nadviazať na prebiehajúcu podporu opatrovateľskej služby pre obce, mestá a neverejných poskytovateľov, ktorá sa začala v roku 2018.
viac
16.08.2021
V Prešove pribudnú viac ako 4 kilometre nových cyklochodníkov
Akčný plán pre zlepšenie podmienok cyklistickej infraštruktúry v Prešove pomocou organizačných opatrení je schválený. Sieť cyklotrás v meste sa tak už čoskoro rozšíri o nové úseky. Celkovo pribudne 4,3 km cyklistických chodníkov, automatické sčítače a cyklostojany.
viac
23.02.2022
Stará Turá podporí terénnu opatrovateľskú službu aj s pomocou eurofondov
Na podporu terénnej opatrovateľskej služby získalo mesto Stará Turá nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 148 000 eur. Cieľom projektu je zabezpečenie procesu prechodu z inštitucionálnej na komunitnú starostlivosť v oblasti sociálnych služieb v meste Stará Turá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %