Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.08.2021 02:20

Mesto pripravilo Retrofest a dožinkové slávnosti


Na archívnej snímke dychová hudba Fatranka. Snímka zdroj: (tasr).


Vystúpenia rockových kapiel i folklórnych skupín ponúkne program, ktorý pripravilo mesto Turčianske Teplice na záver tohto týždňa.


Turčiansky Retrofest budú môcť záujemcovia navštíviť 20. augusta, 21. august bude patriť Hornoturčianskym dožinkovým slávnostiam. Informovala o tom samospráva na stránke mesta.

Na Retrofeste, ktorý sa začne o 15.00 h, vystúpia kapely Útes, Ervín Olešňan & band, Štvrtá tretina, TRibute, YPS a AYA. V prestávke pred posledným koncertom program doplní ohňová šou.

Program dožinkových slávností sa začne o 14.00 h a okrem domáceho Detského folklórneho súboru Lúčik ponúkne vystúpenia Folklórneho súboru Poľana, Dychovej hudby Fatranka a Ideal Banda. Slávnosti doplní tento rok i jarmok. Keďže ich program je venovaný poďakovaniu za úrodu, predstavia sa na ňom prevažne ľudoví remeselníci či predajcovia tovaru s ľudovou tematikou.

Obe podujatia sa uskutočnia v pešej zóne pred mestským úradom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2021
Švábkafest: Liptovské droby v podaní Peti Vlhovej
Hlavnú úlohu na každoročnom Švábkafeste zohráva naša liptovská švábka. Tento rok však bude výnimočný. Zemiaky, ktoré boli po celé stáročia pre Liptákov dôležitou plodinou, budú zatienené rovno dvomi špecialitami.
viac
29.07.2021
Podroháčske slávnosti sa uskutočnia v auguste s obmedzeným programom
Podroháčske folklórne slávnosti sa uskutočnia v auguste v priestoroch Múzea oravskej dediny Zuberec s obmedzeným programom. Po minuloročnej prestávke sa usporiadatelia rozhodli tento rok festival pripraviť v rozsahu, ktorý umožňuje súčasná epidemická situácia.
viac
11.08.2021
Mesto Topoľčany sa počas hodov pokúsi prekonať svetový rekord
V piatok (13. 8.) sa začne v Topoľčanoch 27. ročník Topoľčianskych hodov.
viac
12.08.2021
Hvezdáreň pozýva na nočné pozorovanie Perzeíd
Na nočné pozorovanie Perzeíd pozýva vo štvrtok verejnosť hlohovská Hvezdáreň a planetárium, nesúca meno Milana Rastislava Štefánika. Od 21.00 h môžu záujemcovia v jej exteriéri sledovať meteorický roj s výkladom Petra Habaja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %