Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.10.2019 03:10

Mesto pripravuje rekonštrukciu kaštieľa Migazziovcov


Kaštieľ Migazziovcov, snímka zdroj: pinterest


Mestskí poslanci schválili predloženie žiadosti o dotáciu z rozpočtovej kapitoly MK SR na projekt obnovy kaštieľa, spolufinancovanie realizovaného projektu mestom vo výške najmenej päť percent z celkového rozpočtu projektu a financovanie prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.


V rámci realizácie projektu by sa mali uskutočniť tri hlavné aktivity. Zahŕňajú všetky stavebné úpravy súvisiace s výmenou otvorových konštrukcií, stavebné úpravy súvisiace s opravou fasády a erbu a stavebné úpravy súvisiace s opravou sociálnych zariadení, úpravou informačnej kancelárie vrátane vnútorného vybavenia a vybudovanie bezbariérového prístupu. „Fasáda na objekte je značne poškodená a poodlupovaná, erb je poškodený a hrozí jeho odpadnutie, okná na objekte sú znehodnotené a neplnia svoju funkciu. Ich výmenou prispejeme k zníženiu energetickej náročnosti objektu, ktorý je kultúrne aj spoločensky využívaný,“ uviedol primátor Dušan Husár.       

Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú sumu 998 500 eur, z toho požadovaná výška dotácie je 947 500 eur. Zvyšnú sumu bude financovať mesto z vlastných zdrojov.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2019
Mesto pokračuje v rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov
Mesto Zlaté Moravce pokračuje v rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov, ktorý je zapísaný v ústrednom zozname kultúrnych pamiatok. Koncom minulého roka sa uskutočnila tretia etapa výmeny pôvodných okien.
viac
15.04.2020
Mesto ukončilo ďalšiu etapu rekonštrukcie kaštieľa Migazziovcov
Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v Zlatých Moravciach ukončilo výmenu okien na hornom poschodí kaštieľa Migazziovcov.
viac
15.01.2022
Mesto Zlaté Moravce bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 20,6 milióna eur
Mesto Zlaté Moravce bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom na úrovni 20.589.741 eur. Zlatomoravskí mestskí poslanci schválili rozpočet mesta na rok 2022 ako vyrovnaný.
viac
23.01.2023
Mesto zvýšilo miestne dane a poplatky na tento rok
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach schválili zvýšenie miestnych daní a poplatkov v roku 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %