Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.12.2022 09:30

Mesto pripravuje rozsiahly projekt na riešenie predstaničného priestoru


Železničná stanica Šaľa.


Mesto Šaľa pripravuje výstavbu záchytného parkoviska pred železničnou stanicou.


Súčasťou rozsiahleho projektu je celkové riešenie predstaničného priestoru, do ktorého sa má premiestniť autobusová stanica, vybudujú sa tu desiatky nových parkovacích miest a ďalšia infraštruktúra.

Ako sa uvádza vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, celková hodnota zákazky je takmer 4,4 milióna eur. Podstatnú časť z tejto sumy bude mesto financovať z fondov Európskej únie.

Zhotoviteľ stavby má podľa zadania postaviť záchytné parkovisko pre 256 vozidiel. "Zabezpečí tiež vybudovanie autobusovej stanice na novom mieste, zelene, prvkov mobiliáru a ihriska, peších a cestných ťahov, verejného osvetlenia, kamerového systému a internetu, vrátane vybudovania sociálnych zariadení, prístreškov pre autobusovú stanicu, stojísk a boxov pre bicykle," uvádza sa v opise zákazky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.
viac
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
10.03.2023
Začala sa výstavba predstaničného priestoru za takmer šesť miliónov eur
V Šali sa naplno rozbehli práce v predstaničnom priestore. Cieľom investície za takmer šesť miliónov eur je celkové riešenie autobusovej stanice spojené s výstavbou desiatok nových parkovacích miest a ďalšej infraštruktúry.
viac
25.05.2023
Na budúcej autobusovej stanici už pribudli prvé konštrukcie nástupišťa
Na budúcej autobusovej stanici v Šali vyrástli prvé konštrukcie nových autobusových zastávok. Rozsiahly projekt revitalizácie celého predstaničného priestoru sa tak posunul do ďalšej fázy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %