Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.02.2020 08:10

Mesto pripravuje stavbu cyklistického podjazdu pod Univerzitným mostom


Univerzitný most v Nitre. Snímka zdroj: Nitralive


Nitrianska radnica pokračuje s prípravou výstavby cyklistického podjazdu pod Univerzitným mostom, ktorý prepojí cyklotrasy v mestských častiach Chrenová a Krškany. Tie momentálne rozdeľuje svetelná križovatka na päťpruhovom hlavnom ťahu mestom, ktorý vedie práve cez Univerzitný most.


Po výstavbe podjazdu pod mostom sa tak prepoja dve cyklotrasy, po ktorých sa bude dať jazdiť na bicykli bez dotyku s intenzívnou dopravou v centre mesta. Cyklisti v Nitre žiadali vybudovanie podjazdu, ktorý spojí dve existujúce trasy, už niekoľko rokov. Magistrát už podal návrh na vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby a o využívaní územia. Ako o tom informoval príslušný stavebný úrad v Dolných Lefantovciach, územné konanie už bolo začaté a termín ústneho pojednávania bol stanovený na 3. marca.       

Cyklistický podjazd pod Univerzitným mostom má byť podľa stavebného úradu vybudovaný na ľavom brehu rieky Nitra na Nábreží mládeže. „Trasa je prioritne určená pre cyklistov a neuvažuje sa na nej s pohybom chodcov. Povrch je dláždený z dôvodu jednoduchšej realizácie pod mostným objektom a v koryte rieky,“ konštatuje sa v dokumentácii. Dĺžka podjazdu má byť 155 metrov a šírka tri metre.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2018
TSK pripravuje dokumentáciu pre územné rozhodnutia na výstavbu cyklotrasy
Župa pripravuje všetko potrebné na to, aby v regióne vyrástla cyklotrasa, ktorá prepojí mestá Handlová, Prievidza, Nováky a Partizánske.
viac
26.02.2020
Šaľa pripravuje podklady k projektu cyklotrasy do Diakoviec
Šalianska radnica začala pripravovať podklady, ktoré sú potrebné pre vydanie územného rozhodnutia na výstavbu novej cyklotrasy. Tá spojí mesto s neďalekými Diakovcami.
viac
31.03.2020
Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta
Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.
viac
19.01.2024
Vrakuňu a Most pri Bratislave by mala prepojiť nová cyklotrasa
Z bratislavskej mestskej časti Vrakuňa plánujú postaviť cyklotrasu do obce Most pri Bratislave v okrese Senec. Bratislavský samosprávny kraj vyhlásil tender na projektovú dokumentáciu stavby v predpokladanej hodnote 24.424 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %