Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.01.2024 04:05

Mesto pripravuje v tomto roku investície za vyše 8 miliónov eur


Budova MsÚ v Senici. (Zdroj: mesto Senica)


Mesto Senica v minulom roku pokračovalo v rozbehnutých i nových investíciách a súbežne pripravovalo podmienky pre ďalšie investície.


 Zároveň bojovalo za záchranu detskej pohotovosti v miestnej poliklinike, organizačne zabezpečovalo predčasné parlamentné voľby, zástupcovia samosprávy počas jedného roka komunikovali s predstaviteľmi troch vlád, zhodnotil rok primátor Senice Martin Džačovský.         

Samospráva v minulom roku zrealizovala niekoľko desiatok investičných projektov v celkovej hodnote viac ako 7 miliónov eur. K najvýznamnejším investíciám patrili modernizácia verejného osvetlenia, rekonštrukcia rozľahlého vnútrobloku na Ulici L. Novomeského na sídlisku Sotina. K významným investíciám patrili aj rekonštrukcia parku v areáli mestského múzea, modernizácia učební, dokončenie zateplenia ZŠ Viliama Paulíny-Tótha a materských škôl, budovanie stojísk polopodzemných kontajnerov, či zavedenie smart plánu mesta Senica.         

V tomto roku plánuje radnica investovať celkovo viac ako 8 miliónov eur do realizácie projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu kvality života v meste. Podľa primátora je pripravená rekonštrukcia bytovky s mestskými bytmi na Ulici Janka Kráľa, zateplenie budovy domova sociálnych služieb pre seniorov na Štefánikovej ulici, vybudovanie nového výťahu a schodiska mestského zariadenia pre seniorov na Štefánikovej ulici.         

Rekonštrukciou prejde strecha Materskej školy na Ulici L. Novomeského. Mesto chce pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia a ďalšej etape rekonštrukcie amfiteátra. "Plánujeme tiež výstavbu novej telocvične v areáli druhej ZŠ, rekonštrukciu budovy dobrovoľných hasičov, zateplenie štvrtej ZŠ. Viac ako pol milióna eur máme vyčlenených na opravy a rekonštrukcie chodníkov a ciest," priblížil primátor.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2019
Mesto Senica rekonštruuje učebne za takmer 190-tis. eur
Mesto Senica začalo s modernizáciou odborných učební na Základnej škole s materskou školou na Ulici J. Mudrocha. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
23.07.2020
Žilina chystá modernizáciu trolejbusovej trate a depa
Mesto Žilina začalo realizovať prvé kroky k rozsiahlej modernizácii trolejbusovej dráhy a výstavby údržbovej základne – trolejbusového depa v Žiline.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %