Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
07.11.2023 02:05

Mesto pripravuje výstavbu bytového komplexu s 88 nájomnými bytmi


Nádvorie Európy v Komárne. Snímka zdroj: TASR


Mesto Komárno pripravuje výstavbu nájomného bytového komplexu v lokalite Vnútorná okružná - Tabaková. V roku 2024 plánuje radnica podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok, ako aj o úver na výstavbu nájomného bytového komplexu zo Štátneho fondu rozvoja bývania.


Zámerom výstavby sa budú zaoberať poslanci na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva.         

Osem nájomných domov s 11 bytovými jednotkami plánuje radnica postaviť na mestskom pozemku. V lokalite by tak pribudlo 88 nájomných bytov aj s technickou infraštruktúrou, odstavnými plochami, miestnymi komunikáciami, verejným osvetlením a detským ihriskom.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2018
Plavecký Peter postaví nájomné byty, ŠFRB prispeje sumou takmer 400-tis. eur
Plavecký Peter v okrese Senica plánuje v tomto roku investovať do rekonštrukcie materskej školy (MŠ) a do výstavby nájomných bytov, informovala starostka obce Jozefína Bartoňová.
viac
19.10.2021
Mesto postaví 14 nových nájomných bytov v bývalej škole v Novej Stráži
Mesto Komárno postaví 14 nových nájomných bytov. Výstavba bytov vrátane potrebnej infraštruktúry si vyžiada investíciu 750.000 eur. Z tejto sumy hradí 40 percent Ministerstvo dopravy a výstavby SR, zvyšok pokryje mesto z mimoriadne výhodného úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.
viac
28.09.2023
Mesto pripravuje výstavbu nájomných bytov, prvým krokom je prieskum
Liptovskomikulášska radnica spustila prieskum zameraný na nájomné bývanie. Výsledky ukážu, o aký typ bývania majú obyvatelia záujem. Ešte v tomto roku vyberú vhodné miesto pre výstavbu. V súčasnosti diskutujú najmä o Palúdzke a o lokalite Pod Stráňami.
viac
31.10.2023
Financovanie výstavby obecných nájomných bytov
Samosprávy, ktoré sa rozhodnú uskutočniť výstavbu nájomných bytov môžu mať celkový obstarávací náklad pokrytý v plnej výške a nepotrebujú takmer žiadne vlastné zdroje financovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %