Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.07.2019 02:10

Mesto rekonštruuje školské kuchyne aj telocvičňu


Ilustračná snímka (tasr)


Do nového školského roka dostanú liptovskomikulášske deti zrekonštruované školské kuchyne aj telocvičňu. Stavebný ruch je aktuálne v priestoroch školskej kuchyne v jedálni Základnej školy s materskou školou v Okoličnom, nasledovať budú kuchynské priestory MŠ Agátik a školská kuchyňa MŠ Stodoláčik.


Najväčšie stavebné úpravy realizujú v Okoličnom. „Tam musíme investovať spolu s technickým vybavením kuchyne až 200.000 eur. Do zvyšných dvoch kuchýň pôjde 30.000 a 45.000 eur,“ vysvetlil vedúci investičného odboru na mestskom úrade Miloš Berník.       

Podľa vedúceho odboru školstva na liptovskomikulášskej radnici Jána Hučíka sa stavebné činnosti počas prázdnin prispôsobujú chodu materských škôl. „Pracovať môžeme, až keď sú detičky v inej škôlke, ktorá má prázdninovú službu. Chceme však, aby už od 2. septembra boli kuchyne a jedálne pripravené na stravovanie žiakov, na ktoré bude ministerstvo dávať príspevok na žiaka 1,20 eura,“ priblížil.       

Mesto je zriaďovateľom šiestich základných a deviatich materských škôl. Zásobovať výdajom jedla ich budú tri školské kuchyne, od ktorých sa očakáva varenie pre 2100 detí.

Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej rekonštrukciu realizujú aj v telocvični na ZŠ Dr. Aurela Stodolu. Mesto tam vymieňa poškodené parkety, v priestore sa bude rekonštruovať elektroinštalácia. Nové bude tiež osvetlenie cvičebného priestoru. „Dôjde k rekonštrukcii strechy, ústredného kúrenia a vymeníme 34 vykurovacích telies. Deti sa môžu tešiť na zrenovované sociálne zariadenia aj bezbariérový prístup,“ priblížila Čapčíková.       

Doplnila, že telocvičňu využívajú aj žiaci z ďalších základných škôl, deti z mestského centra voľného času a členovia športových klubov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
Rekonštrukcia ušetrí mestu vyše stotisíc eur ročne
Liptovskomikulášska radnica získala maximálnu výšku príspevku na projekt zníženia energetickej náročnosti objektu mestského úradu, takmer dva milióny eur. V súčasnosti už v plnom nasadení pracujú stavbári na rekonštrukcii.
viac
29.07.2020
Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur
Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.
viac
09.08.2021
Vo viacerých lokalitách v L. Mikuláši rozširujú parkovacie plochy
Verejnoprospešné služby (VPS) mesta Liptovský Mikuláš pracujú na rozšírení parkovacích plôch vo viacerých mestských lokalitách. Ako informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková, parkovacie miesta pre potreby obyvateľov budujú z ekologickejších zatrávňovacích panelov.
viac
27.06.2023
S výmenou strechy plavárne chcú začať v auguste za plnej prevádzky
Krytá plaváreň v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu. Mesto na jej obnovu načerpá úver 200 000 eur, výsledná cena vyjde zo súťaže na dodávateľa prác.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %