Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
14.06.2021 04:00

Mesto Revúca čaká počas leta rozsiahla rekonštrukcia ciest


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Revúca plánuje počas letných mesiacov rozsiahlu rekonštrukciu cestnej infraštruktúry, v rámci ktorej dôjde aj k výstavbe nových chodníkov pre peších. Informovala o tom vedúca kancelárie primátora mesta Patricia Šefranová.


V rámci obnovy cestnej infraštruktúry sa modernizácie dočkajú ulice Andreja Hlinku, Maša či Štúrova, ale aj A. H. Škultétyho a Mateja Nandrassyho, kde sa uskutoční i výstavba chodníkov pre peších. Plánované je aj vybudovanie novej cestnej komunikácie v lokalite individuálnej bytovej výstavby na ulici Svätého Quirina.

Na vybraných úsekoch ciest mesto odstráni pôvodný povrch komunikácií a nahradí ho novým, zrealizovať chce i odvodnenie uličných priestorov. „Zrealizované úseky na uvedených uliciach podstatne zlepšia podmienky pre obyvateľov i vodičov motorových vozidiel,“ povedala Šefranová a dodala, že rekonštrukcia ulíc potrvá od júna do septembra.

Samospráva si na obnovu ciest v meste zobrala úver vo výške 700 000 eur, ten schválili poslanci mestského zastupiteľstva ešte v októbri 2020. Vďaka úspešnému verejnému obstarávaniu sa však rekonštrukciu spomínaných úsekov nakoniec podarí mestu zrealizovať za 470 000 eur, zvyšné prostriedky chce použiť na obnovu ďalších komunikácií.

„K zlepšeniu dopravnej infraštruktúry v meste tak prispeje aj modernizácia ciest na ulici Terézie Vansovej, Daxnerovej a časti ulice Ormisovej s prepojením na plochu časti Námestia slobody pri rímskokatolíckom kostole,“ doplnila samospráva s tým, že prácami nadväzuje na rozsiahlu rekonštrukciu ciest spred ôsmich mesiacov, keď sa obnovy dočkali ulice Fraňa Kráľa, Ivana Krasku, Fándlyho a Boženy Slančíkovej-Timravy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
18.02.2022
Levoča si na obnovu ciest a chodníkov vezme úver vo výške 1,18 milióna eur
Špitálsku ulicu v Levoči mesto zrekonštruuje z úverových zdrojov, poslanci na štvrtkovom rokovaní mestského zastupiteľstva odsúhlasili aj obnovu ďalších úsekov.
viac
12.07.2022
Mesto zrekonštruuje komunikácie na troch uliciach za 1,45 milióna eur
V Krompachoch na Spiši zrekonštruujú chodníky a cesty za takmer 1,45 milióna eur. Mesto v týchto dňoch podpísalo zmluvu so zhotoviteľom a v súčasnosti podľa primátorky Ivety Rušinovej čakajú na výsledok kontroly verejného obstarávania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %