Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.02.2023 02:25

Mesto sa prezentovalo na medzinárodnom veľtrhu v Írsku


Kežmarok.


Kežmarok sa spolu s regiónom Tatry-Spiš-Pieniny nedávno prezentoval na najväčšom veľtrhu v Írsku. Po dvojročnej prestávke zapríčinenej pandémiou sa na ňom zúčastnilo počas troch dní takmer 700 vystavovateľov z viac ako 50 krajín.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková s tým, že na veľtrh zavítalo viac ako 50 000 návštevníkov.

Mesto Kežmarok a Oblastná organizácia cestovného ruchu Tatry-Spiš-Pieniny vidia v možnosti zúčastniť sa veľtrhu v Dubline príležitosť, ako do regiónu prilákať nových návštevníkov z Írska. "V súvislosti s domácim turizmom sa v zahraničí najčastejšie skloňuje príroda, národné parky, a tiež minerálne a historické bohatstvo. Aktuálne sú tomu naklonené aj požiadavky trhu, ako napríklad priame dopravné spojenie a pomer ceny a výkonu," uviedla hovorkyňa.

Primátor Kežmarku Ján Ferenčák upozornil, že mesto i okolitý región je plný prírodných krás i historicky cenných objektov. "To ho priam predurčuje k tomu, aby jednou z priorít prinášajúcich ekonomický prínos, bol aj rozvoj cestovného ruchu," skonštatoval.

Výstave predchádzali oslavy 30. výročia Slovenskej republiky a 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskom a Írskom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
Bratislava zažiari na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku
Bratislava ako atraktívne mesto inovácií a smart riešení, hlásajúca posolstvo modernej európskej destinácie na Dunaji sa predstaví od 12. do 15. januára vo Viedni na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe. Návštevníkov zaujme úplne nová expozícia a virtuálna prehliadka mestom.
viac
16.03.2017
Kraj sa prezentoval v Berlíne
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism prezentovala od minulej stredy bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v Berlíne. Takmer 200 000 návštevníkov tak spoznalo Bratislavu, Malokarpatsko, oblasť Záhoria a Senca.
viac
12.01.2018
Bratislavský región sa predstaví na viedenskom veľtrhu
Bratislavský kraj spoznajú vo Viedni, na Morave a predstaví sa aj na domácej pôde. Krajská organizácia Turizmus regiónu Bratislava sa v januári zúčastní 3 medzinárodných veľtrhov cestovného ruchu.
viac
05.03.2018
Bratislavský región sa prezentuje v Berlíne
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bude od stredy 7.marca do nedele 11.marca prezentovať bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v nemeckom Berlíne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %