Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.06.2018 09:29

Mesto sa pripravuje na MS v ľadovom hokeji 2019


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal


Hlavné mesto sa pripravuje na budúcoročné Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a pokračuje aj v plnení svojich záväzkov. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal osobne kontroloval stav prác na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ktorý bude dejiskom šampionátu.


„MS v hokeji budú v Bratislave o necelý rok a úlohou mesta je pripraviť štadión tak, aby spĺňal všetky normy a bol dôstojným stánkom pre hokejové tímy. Bratislava musí do sveta vyslať signál, že je spoľahlivý organizátor a moderné a pohostinné mesto. Aj preto budem dohliadať na to, aby práce prebiehali v zmysle plánu,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Aktuálne na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa uskutočňujú viaceré práce. Najväčšou opravou je odstránenie havarijného stavu chladiaceho systému a rozsiahlejšia oprava a repasácia chladiaceho systému. Zároveň bol ukončený proces verejného obstarávania na nákup stroja na úpravu ľadu a orezávača ľadu. Na tieto práce mesto v tomto roku vyčlenilo zo svojho rozpočtu spolu 655-tisíc eur.

Okrem toho vyčlenila mestská organizácia STARZ zo svojho rozpočtu financie na opravy, údržbu a modernizáciu v čiastke cca 510 000 Eur. Z uvedených prostriedkov zabezpečí servis a opravu motorgenerátora, servis a opravu výmenníkovej stanice, servis informačných sietí, opravu vzduchotechnických zariadení, servis zariadení na úpravu ľadu , opravu turniketov a opravu aktívnych informačných systémov. Niektoré práce budú prebiehať ešte aj v roku 2019, do začatia šampionátu.

V roku 2018 bude tak na opravy, údržbu a modernizáciu ZŠ O. Nepelu vynaložených celkom 1 165 000 Eur. V minulom roku bolo spolu na opravy, údržbu a modernizáciu ZŠ vynaložených 684 510 Eur. Práce boli zamerané najmä na zabezpečenie bezporuchového chodu prevádzky.

„Ohľadom štadióna máme za sebou náročnú cestu. Po tom, ako sme zistili, že do štadióna je potrebné investovať nemalé finančné prostriedky, nasledovali rokovania so SZĽH kvôli rozdeleniu si týchto potrebných investícií, čo sa odrazilo v zmluve, ktorú so zväzom máme,“ dodal primátor.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
13.10.2018
Revitalizácia Námestia slobody pokračuje v plnom prúde
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes spolu so zástupcami OZ Dobré m(i)esto založenou HB Reavis kontroloval priebeh prác revitalizácie Námestia slobody. Aktuálne končí druhá etapa, v rámci ktorej na námestí pribudlo workoutové ihrisko, pobytové trávniky so závlahou a lokálne sa upravila dlažba.
viac
03.02.2019
Do príprav MS v hokeji sa zapojí i slovenský envirorezort
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky sa stalo partnerom zelených aktivít, ktoré budú sprevádzať tohtoročný svetový šampionát v ľadovom hokeji na Slovensku.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %