Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.02.2021 08:25

Mesto Šahy chce realizovať viaceré investície


Mestský úrad v Šahách.


Mesto Šahy plánuje v roku 2021 zrealizovať viaceré investície. Týkať sa budú školstva, zdravotníctva i verejných priestorov. Na ďalšie aktivity, ktoré sa týkajú predovšetkým dopravy, chce mesto v priebehu roka pripraviť projektovú dokumentáciu.


Ako konštatuje radnica v návrhu rozpočtu na tento rok, plánovaná je napríklad realizácia už schváleného projektu Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti, ktoré má vzniknúť v areáli nemocnice v Šahách. Magistrát naň získal dotáciu v hodnote viac ako jeden milión eur, zvyšných 53 000 eur tvorí spolufinancovanie mesta.

V tomto roku má radnica naplánovanú aj prestavbu budovy pre základnú umeleckú školu, zateplenie objektov Materskej školy na Hviezdoslavovej ulici, vybudovanie mestských verejných hygienických zariadení, rozšírenie kamerového systému i úpravu verejných priestorov na sídlisku J. Kráľa, tzv. vnútroblok Tabáň.

Mesto plánuje pripraviť aj ďalšie aktivity. Okrem výstavby cyklotrás sa chce vypracovať aj projektovú dokumentáciu na výstavbu bytoviek na Tabánskej ulici, podklady k plánovanej výstavbe parkovísk či k opravám komunikácií. Radnica chce v tomto roku pripraviť aj dokumentáciu k areálu zdravia a projekty na výstavbu kanalizácie a ďalších inžinierskych sietí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2020
Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021
Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
17.12.2020
Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 431,9 milióna eur
Magistrát ním chce zabezpečiť realizáciu ambicióznych cieľov v oblasti rozvoja mesta aj napriek zložitej makroekonomickej situácii spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Vo štvrtok (17. 12.) návrh rozpočtu schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
24.02.2021
Mesto Košice má v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 236,3 milióna eur
Mesto Košice bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom okolo 236 miliónov eur. Celkový rozpočet je zostavený ako prebytkový. Na svojom utorkovom (23. 2.) rokovaní ho odobrilo mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %