Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.10.2019 06:45

Mesto Šaľa počas sviatkov poskytne obyvateľom hromadnú dopravu zdarma


Ilustračná snímka, zdroj: imhd.sk


Šalianska radnica pripravuje na Sviatok všetkých svätých viaceré opatrenia. Plánuje posilniť hliadky mestskej polície a predĺžiť otváracie doby cintorínov.


Ako informoval Dajana Hanesová z mestského úradu, predĺžená otváracia doba bude na cintoríne v Šali aj v mestskej časti Veča. „Brány oboch cintorínov budú 1. a 2. novembra otvorené do 22. 00 h. V nedeľu 3. novembra budú cintoríny otvorené do 21.00 h. Návštevníci cintorínov budú mať v prípade potreby otvorené aj toalety,“ uviedla Hanesová.

Magistrát okrem toho ponúkne obyvateľom mesta aj hromadnú dopravu zdarma. „Počas sviatkov sa dopravná situácia často komplikuje. Preto bude 1. novembra bezplatne voziť Šaľanov ekologický elektrobus. Počas tohto dňa budú posilnené aj hliadky mestskej polície,“ dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Opatrenia hlavného mesta pred blížiacimi sa sviatkami
Z dôvodu zvýšeného náporu ľudí na cintorínoch, v období od 28. 10. do 5. 11., hlavné mesto spolu so svojimi mestskými organizáciami prijalo opatrenia s cieľom zabezpečiť pokojný a bezpečný priebeh Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých.
viac
29.10.2018
Mestská hromadná doprava bude 1. novembra premávať zdarma
Cintoríny v Šali i v mestskej časti Veča sa už v týchto dňoch pripravujú na sviatok zosnulých. Mesto na nich od piatka (26.10.) až do nedele 4. novembra predĺžilo prevádzku od 8. do 22. hodiny.
viac
30.10.2019
Cintoríny majú byť miestom pokoja aj počas Sviatku všetkých svätých a Dušičiek
S blížiacimi sa Sviatkom všetkých svätých a Dušičkami sa cintoríny pripravujú na nápor návštevníkov. Pozostalí sa často vyberú na návštevu hrobov len raz ročne, čo so sebou môže priniesť viacero negatív, upozornil predseda Slovenskej asociácie pohrebných a kremačných služieb Ladislav Stríž.
viac
30.10.2020
Na Sviatok všetkých svätých platí zákaz vychádzania
Návšteva cintorínov nepatrí medzi výnimkami zákazu vychádzania mimo bydliska, čiže platí, že aj na "dušičky" je potrebné zostať doma.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %