Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
17.10.2020 05:10

Mesto Šaľa upravilo režim občianskych sobášov, párom ponúka dve alternatívy


Ilustračná snímka sala.sk


Šalianska radnica od štvrtka upravila režim, v ktorom sa budú vykonávať občianske sobáše. Súvisí to z opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu, ktoré vstúpili do platnosti.


Svadobné páry si môžu vybrať si z dvoch miestností, v ktorých sa ich sobáš uskutoční. „Sú zakázané všetky hromadné podujatia, pričom výnimku majú sobáše, krsty a pohreby, kde bude platiť obmedzenie jedna osoba na 15 štvorcových metrov. Na základe týchto opatrení je možné využiť obradnú miestnosť, v ktorej na základe priestorových možností môže byť prítomných sedem ľudí vrátane sobášiaceho, matrikárky a hudobníka. Druhou alternatívou je, že sa obrad môže uskutočniť aj v kongresovej sále, kde môže byť na základe opatrení a priestorových možností prítomných 18 ľudí vrátane sobášiaceho, matrikárky, aktérky a hudobníka,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.       

Zároveň pripomenula, že počas obradu je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom a pred vstupom do miestnosti použiť dezinfekciu na ruky alebo rukavice. „Podanie rúk v obradnej miestnosti alebo v kongresovej sále je možné len v rukaviciach. Na obradoch sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo osoby, ktoré majú akékoľvek príznaky infekčného respiračného ochorenia,“ dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2020
Branislav Tréger: ZMOS v zložitej situácii ponúka súčinnosť
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger listom zablahoželal novému predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi k vymenovaniu jeho vlády pani prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou a zároveň novej vláde ponúkol súčinnosť pri riešení neľahkej situácie, do ktorej sa Slovensko dostáva.
viac
02.04.2020
Mesto Myjava prijalo opatrenia v sociálnych zariadeniach
Mesto Myjava prijalo vo svojich sociálnych zariadeniach viacero opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Zvýšenú pozornosť venuje nízkoprahovým zariadeniam, ako sú nocľahárne, útulky či ubytovne pre bezdomovcov.
viac
06.04.2020
ZMOS komunikuje so zahraničnými partnermi, spoločne zdieľajú skúsenosti
Združenie miest a obcí Slovenska v aktuálnom období mimoriadne intenzívne komunikuje so zahraničnými partnermi. Hlavne s partnerskými organizáciami v Českej republike, v Rakúsku, ale aj s Radou Európskych obcí a regiónov.
viac
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %