Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.04.2020 03:10

Mesto Skalica pristupuje k ekonomickým opatreniam


Mesto Skalica.


Mesto Skalica obmedzilo obstarávania tovarov, prác a služieb okrem obstarania investícií podporených z grantov Európskej únie. Informovala o tom Alena Javorská zo sekretariátu primátorky.


Netýka sa to investícií do havarijných stavov nehnuteľností a zariadení pre mestský úrad (MsÚ), ako aj pre všetky rozpočtové organizácie zriadené mestom.       

Zároveň boli zmrazené dotácie tretiemu sektoru a poskytovanie odmien. „Pripravujeme úpravu rozpočtu, prehodnocujeme všetky projekty, či je ešte možné v nich pokračovať, a optimalizujeme prácu MsÚ. Do konca júna sa v meste nebudú organizovať žiadne spoločenské podujatia, čo predstavuje ďalšie výpadky príjmov,” uviedla primátorka mesta Anna Mierna.      

Podľa údajov, ktoré poskytlo mesto, aktuálna situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 bude mať negatívne dosahy na ekonomiku mesta. „Podľa Rady pre rozpočtovú zodpovednosť mesto Skalica musí počítať s výpadkom v rozpätí od 400 000 eur až do dvoch miliónov eur,” informovala Javorská.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2020
Pre rozsiahle výpadky príjmov plánujú v Žarnovici viaceré opatrenia
Viceprimátorka Alena Kazimírová priblížila, že Rada pre rozpočtovú zodpovednosť odhadla výpadok daní z príjmov fyzických osôb pre mesto Žarnovica na tento rok vo výške približne od 142 000 až do 650 000 eur.
viac
06.05.2020
Žilina predpokladá výpadky v rozpočte až do výšky 9 mil. eur
Výpadok príjmov rozpočtu vo výške až 9 mil. eur predpokladá mesto Žilina v dôsledku ekonomických dopadov mimoriadnej situácie v súvislosti s koronavírusom.
viac
20.05.2020
Nové Mesto pripravuje veľkú zmenu rozpočtu pre pandémiu COVID-19
Bratislavské Nové Mesto sa, podobne ako ďalšie bratislavské mestské časti či iné samosprávy, pripravuje na veľkú zmenu rozpočtu v súvislosti s dosahmi pandémie nového koronavírusu.
viac
26.06.2020
Mesto Myjava pristúpilo k viacerým ekonomickým opatreniam
Mesto Myjava pristúpilo k viacerým ekonomickým opatreniam, aby eliminovalo následky spôsobené opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %