Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.03.2021 12:25

Mesto spolu s firmami pripravilo pre ľudí v núdzi potravinovú pomoc


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Prešov pripravilo v spolupráci s miestnymi súkromnými firmami viac ako 200 potravinových balíčkov určených pre osamelých seniorov a rodiny, ktoré sa po nástupe pandémie a s ňou súvisiacich obmedzení ocitli v núdzi.


Pracovníci mestského úradu začnú balíčky roznášať už v najbližších dňoch tak, aby sa dostali k všetkým adresátom ešte pre veľkonočnými sviatkami. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.

Množstvo ľudí prišlo podľa jeho slov v dôsledku jej dosahov o zamestnanie. Mesto sa preto rozhodlo pomôcť rodinám, ktoré takýmto spôsobom prišli o príjem. „Vďaka ochote miestnych súkromných firiem sa nám podarilo pripraviť 210 balíčkov s trvanlivými potravinami, pričom časť z nich poputuje aj pre osamelých seniorov. Hodnota jedného balíčka je približne 20 až 40 eur, v závislosti od toho či je balíček určený pre jednotlivca alebo viacpočetnú rodinu,” uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Obsah balíčkov tvoria rôzne konzervy, cestoviny, olej, ryža, cukrovinky a základné hygienické potreby. Do každého balíčka bol pribalený aj respirátor pre každého člena domácnosti. Pracovníci mestského úradu ich roznesú priamo k dverám adresátov.

„Ak viete o rodinách s deťmi, osamelých osobách alebo o ŤZP občanoch, ktorí prišli v súvislosti s prísnymi opatreniami o príjem a nečakane sa ocitli v zložitej životnej situácii, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom kancelárie sociálneho poradenstva na Mestskom úrade v Prešove na telefónnom čísle 051 3100 528,” uviedol Tomek s tým, že k viac ako 200 pripraveným balíčkom už čoskoro pribudnú ďalšie, ktoré rozdajú počas najbližších týždňov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
NKN organizuje zbierky pre ľudí bojujúcich s epidémiou
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 organizuje pomoc určenú pre nemocnice, zdravotníkov, seniorské a azylové centrá i pre dobrovoľníkov, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí. V týchto dňoch začala zbierať finančnú a materiálnu pomoc.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
25.03.2021
Rezort práce obnoví potravinovú a materiálnu pomoc
Ľuďom v hmotnej núdzi či v krízovej životnej situácií opäť pomôžu potravinové a hygienické balíčky. Na ich financovanie vyčlenila Európska komisia pre Slovensko v tomto roku takmer 19 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %