Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
24.02.2023 01:30

Mesto spúšťa ďalší ročník participatívneho rozpočtu


Mestský úrad v Prievidzi.


Obyvatelia Prievidze budú môcť opäť rozhodnúť o občianskych projektoch, ktoré bude mesto financovať zo svojho rozpočtu. Ďalší ročník projektu participatívneho rozpočtu spustila samospráva v týchto dňoch. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


"Zapojením sa do projektu participatívneho rozpočtu budú môcť obyvatelia priamo rozhodovať o časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Môžu tvoriť konkrétne projekty, ktorých realizáciu budú vyberať obyvatelia v celomestskom hlasovaní," uviedla vedúca kancelárie primátorky Diana Šurkalová Dušeková.

Prvé verejné stretnutie sa uskutoční 15. marca o 16.00 h v priestoroch Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi.

Participatívny rozpočet je demokratický nástroj, ktorý umožňuje občanom priamo sa zapojiť do rozhodovacieho procesu o prerozdeľovaní financií z rozpočtu mesta. "Otvára nový typ verejnej diskusie medzi občanmi a subjektami verejnej správy nielen o realizácii konkrétnych navrhnutých projektov, ktoré iniciovali občania, ale najmä o budúcej vízii a podobe mesta tak, ako to vidia jeho obyvatelia," pripomenula Krajčiová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2019
V Prievidzi hlasujú o projektoch participatívneho rozpočtu 2019
Do každej domácnosti v Prievidzi bol doručený hlasovací lístok s anotáciami súťažných projektov pre Participatívny rozpočet 2019. V najbližších dňoch budú môcť obyvatelia rozhodnúť o víťazných projektoch.
viac
26.05.2021
Prievidza spúšťa aktivity k ďalšiemu ročníku participatívneho rozpočtu
Obyvatelia budú môcť v najbližších mesiacoch navrhnúť a hlasovať za projekty, ktoré podľa ich názoru zlepšia prostredie v meste. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
28.02.2023
Verejnosť rozhodne o víťaznom projekte v rámci participácie
Verejnosť rozhodne o tom, ktorý z troch projektov bude podporený v rámci participatívneho rozpočtu mesta Humenné. Verejné hlasovanie bude spustené v stredu (1. 3.) a potrvá do 19. marca.
viac
22.04.2024
Galanta spúšťa prvý ročník participatívneho rozpočtu
Galanta sa pridáva k mestám, ktoré chcú prostredníctvom participatívneho rozpočtu (PR) umožniť občanom podieľať sa na rozhodovaní o použití časti verejných financií. Na jeho prvý ročník je vyčlenených 25.000 eur, o ktorých rozhodnú Galanťania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %