Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
24.02.2023 01:30

Mesto spúšťa ďalší ročník participatívneho rozpočtu


Mestský úrad v Prievidzi.


Obyvatelia Prievidze budú môcť opäť rozhodnúť o občianskych projektoch, ktoré bude mesto financovať zo svojho rozpočtu. Ďalší ročník projektu participatívneho rozpočtu spustila samospráva v týchto dňoch. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


"Zapojením sa do projektu participatívneho rozpočtu budú môcť obyvatelia priamo rozhodovať o časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Môžu tvoriť konkrétne projekty, ktorých realizáciu budú vyberať obyvatelia v celomestskom hlasovaní," uviedla vedúca kancelárie primátorky Diana Šurkalová Dušeková.

Prvé verejné stretnutie sa uskutoční 15. marca o 16.00 h v priestoroch Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi.

Participatívny rozpočet je demokratický nástroj, ktorý umožňuje občanom priamo sa zapojiť do rozhodovacieho procesu o prerozdeľovaní financií z rozpočtu mesta. "Otvára nový typ verejnej diskusie medzi občanmi a subjektami verejnej správy nielen o realizácii konkrétnych navrhnutých projektov, ktoré iniciovali občania, ale najmä o budúcej vízii a podobe mesta tak, ako to vidia jeho obyvatelia," pripomenula Krajčiová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2017
Za peniaze z participatívneho rozpočtu vysadili dobrovoľníci orechy
Park Skotňa bol obohatený výsadbou orechov. Dobrovoľníci zrealizovali projekt Orechy pre ľudí, financovaný z participatívneho rozpočtu. Mesto zároveň do konce novembra zrealizuje náhradnú výsadbu drevín.
viac
13.01.2021
Tretí ročník participatívneho rozpočtu hodnotí samospráva ako úspešný
Minuloročný tretí ročník participatívneho rozpočtu v Prievidzi hodnotí miestna samospráva ako úspešný. Život v meste pomohlo zlepšiť osem občianskych projektov, ktoré prispejú k lepšiemu vzdelávaniu či sociálnej pomoci. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
26.05.2021
Prievidza spúšťa aktivity k ďalšiemu ročníku participatívneho rozpočtu
Obyvatelia budú môcť v najbližších mesiacoch navrhnúť a hlasovať za projekty, ktoré podľa ich názoru zlepšia prostredie v meste. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
09.05.2023
Participatívny rozpočet je otvorený pre projekty celý prvý polrok
Celý prvý polrok je pre Hlohovčanov otvorený proces participatívneho rozpočtu 2023. Už ôsmykrát môžu prostredníctvom neho rozhodovať o využití finančných prostriedkov na projekty vo verejnom priestore, jeho princípy chce mesto občanom predstaviť na verejnom informačnom stretnutí v stredu (10. 5.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %