Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.02.2020 03:00

Mesto spúšťa pilotný projekt Trnava smart city


Snímka zdroj: (trnava.sk).


Mesto Trnava spustilo pilotný projekt Trnava smart city. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


Projekt na jednom mieste poskytne aktuálne správy o počasí, kvalite ovzdušia, úrovni hluku, dopravnej situácii, naplnení veľkokapacitných polopodzemných kontajnerov v meste a aj o činnosti samosprávy. Prostredníctvom integračnej platformy sú tieto komplexné informácie zo smart technológií dostupné online na smart.trnava.sk aj v mobilnej aplikácii Smart Trnava.

„Trnavu vnímame ako mesto so zdravým prístupom k tomu, ako môžu technológie zlepšiť život jej obyvateľom. Práve v spolupráci s Trnavou môžeme ostatným mestám ukázať, aké dôležité je prepájať mestské technológie, získavať z nich dáta, riadiť vďaka nim mesto a posúvať občanom informácie,” povedal predstaviteľ platformy Invipo na Slovensku Martin Noskovič.

Funkcionalita platformy sa dá podľa potreby rozšíriť o ďalšie moduly. Pilotný projekt realizovala spoločnosť Alam s podporou Ministerstva hospodárstva SR v rámci Schémy na podporu malých a stredných podnikov pri implementovaní inovatívnych riešení v mestách. Predpokladané náklady na projekt sú 116 000 eur, podpora Ministerstva hospodárstva SR predstavuje 50 000 eur, spoluúčasť spoločnosti je 66 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2017
Projekt Smart City už prináša v Nitre výsledky
Nitra chce v projekte Smart City patriť k lídrom na Slovensku. Ako moderné mesto chce šetriť zdroje, produkovať minimum emisií, investovať do ľudských zdrojov a doplnení siete infraštruktúry s tým, že bude ešte viac využívať moderné technológie a riešenia.
viac
12.01.2021
B. Gröhling: Školy podporíme 6 miliónmi eur
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR z vlastných rezerv vyčlenilo sumu šesť miliónov eur, ktoré budú určené pre školy. Polovica z vyčlenených peňazí pôjde na digitalizáciu a prioritne budú financie určené pre prvý stupeň základných škôl.
viac
13.07.2021
Z výzvy „Moderné technológie“ bude 35 miest realizovať „smart city“ riešenia
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR navýšilo pre vysoký záujem financie pre dopytovú výzvu „Moderné technológie“ v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
19.11.2021
Nitra chce za vyše 4,6 milióna eur vybudovať moderný dopravný systém
Mesto Nitra pripravuje projekt, ktorý bude v doprave a na semaforoch uprednostňovať vozidlá verejnej osobnej dopravy (VOD). Celkové náklady presiahnu 4,6 milióna eur. Podstatná časť z nich bude hradená z európskych fondov, spolufinancovanie mesta bude necelých 234 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %