Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.06.2016 12:55

Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.


Dôvodom je fakt, že podobne ako aj mnohé iné mestá každoročne rieši problematiku odchytu túlavých alebo doslova vyhodených psov na ulicu, informoval hovorca bánovskej radnice Miroslav Schlesinger.       

"Vzhľadom na to, že sa blíži koniec školského roka a viaceré deti si žiadajú za dobré vysvedčenie psíka, rozhodlo sa mesto postupne zverejniť niekoľko informačných článkov, ktoré sa zídu nielen rodičom, ale aj majiteľom psov," uviedol Schlesinger.      

Ako ďalej pripomenul, osveta v tejto oblasti nepozostáva len z publikačnej činnosti, ale šíria ju aj prostredníctvom preventívnych akcií v materských a základných školách. "Zaujímavosťou projektu je aj jeho netradičný, ale veľmi dobrý pomocník. Je ním terapeutický pes Amigo, ktorého si obľúbili už doslova tisícky detí. Okrem toho, že zbavil strachu zo psov množstvo detí i dospelých, pomohol už rozrozprávať hendikepovaného chlapca a dokonca aj napomôcť odhaleniu pedofila," ozrejmil.      

Projekt prevencie kriminality je v súčasnosti v prvej fáze, v ktorej sa koordinátor prevencie kriminality mestského úradu zameriava predovšetkým na osvetu, v druhej časti bude realizovať prostredníctvom mestskej polície ďalšie preventívne akcie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Bánovecký projekt prevencie kriminality skončil v národnom kole prvý
Projekt zameraný na prevenciu kriminality pod názvom Poznaním k hodnotnému životu, ktorý dlhodobo realizuje mesto Bánovce nad Bebravou, získal prvé miesto v národnom kole súťaže prevencie kriminality. Postúpil tak zároveň do finále medzinárodného kola, informovalo mesto.
viac
22.11.2019
Školáci a škôlkari sa budú učiť korčuľovať na ľade
Druháci základných škôl a deti z materských škôl v Bánovciach nad Bebravou sa budú učiť korčuľovať na ľade. Školský korčuliarsky program v rámci projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Športové centrum pri základnej škole začne v meste od januára 2020.
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
30.01.2024
Prehliadka tvorivosti detí a pedagógov Bábkulienka
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pozýva 26. apríla 2024 na prehliadku tvorivosti detí a pedagógov Bábkulienka. Prihlásiť sa je možné do 28. marca 2023
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %