Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.01.2018 08:05

Mesto Stropkov vlani preinvestovalo takmer dva milióny eur


Mesto Stropkov.


Stropkovský primátor Ondrej Brendza hodnotí uplynulý rok ako úspešný. Mesto z vlastných prostriedkov investovalo do rozvoja takmer 1,5 milióna eur.


Samospráva sa zamerala na rekonštrukciu miestnych komunikácií a parkovísk. Zrevitalizovala cintoríny, verejné priestranstvá a tiež športoviská. Ďalších zhruba  500 000 eur získala radnica z eurofondov na rekonštrukciu Materskej školy na ulici Matice slovenskej.

„Do infraštruktúry išlo 390 000 eur, na cintoríny 180 000 eur, modernizácia vozového parku mestského podniku Služba stála 170 000 eur, do zimného štadióna sme investovali 85 000 eur. Nemalé prostriedky išli na rozšírenie siete verejného osvetlenia, oplotenie športovísk, rekonštrukciu plavárne, malý lyžiarsky vlek, futbalový štadión a postavili sme aj dve nové detské ihriská,” zhrnul Brendza.

Mesto sa pripravuje na štvrtú etapu revitalizácie historického námestia. Po dlhých rokoch sa radnici v minulom roku podarilo dohodnúť s majiteľmi nehnuteľností na Námestí SNP na odkúpení ich nehnuteľností v bezprostrednej blízkosti sanktuária a niekdajšieho hradu. Vo vlaňajšom aj v tohtoročnom rozpočte poslanci vyčlenili na tento účel rovnakú sumu po 200 000 eur.    

Brendzu zároveň teší zavŕšenie trojročného procesu snahy mesta o administratívne vyradenie letiska v časti Stropkov - Sitníky, kadiaľ má prechádzať obchvat Stropkova. Už dlho nevyužívané letisko v minulosti slúžilo na poľnohospodárske účely.    

„Napokon sa to podarilo, ministerstvo dopravy zrušilo letisko a následne dopravný úrad zrušil jeho ochranné pásmo. Túto skutočnosť bolo možné zapracovať do územného plánu, čím mesto splnilo podmienky pre vydanie územného rozhodnutia na obchvat, resp. preložku cesty I/15,” uviedol primátor. Podľa jeho slov, táto investícia je pre Stropkov bytostne dôležitá, lebo centrum mesta je preťažené tranzitnou dopravou. Po vydaní územného rozhodnutia ich čakajú rokovania so Slovenskou správou ciest a ministerstvom dopravy na vyčlenenie zdrojov na výstavbu obchvatu.

Najvýznamnejšou investíciou mesta v tomto roku, financovanou z eurofondov, bude projekt budovania skládky biologicky rozložiteľného odpadu v celkovej výške 1,1 milióna eur.

Autor: (Peter NOVÁK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2016
Magistrátu sa darí mesto finančne ozdravovať popri miliónových investíciách
Ak v rebríčku hospodárenia slovenských miest podľa inštitútu INEKO patrilo horehronskej metropole v rokoch 2010 až 2014 miesto v prvej desiatke najzadlženejších miest na Slovensku, nové vedenie samosprávy začalo nelichotivú štatistiku meniť hneď od začiatku svojho pôsobenia.
viac
13.01.2017
Podľa primátora J. Ragana bol minulý rok pre mesto úspešný
Vranov nad Topľou hospodáril v minulom roku z hľadiska ekonomických ukazovateľov podľa slov primátora mesta Jána Ragana dobre.
viac
20.01.2019
V Stropkove plánujú v tomto roku viacero investičných aktivít
Mesto Stropkov plánuje v najbližších štyroch rokoch množstvo investičných aktivít. Najvýznamnejšou tohtoročnou investíciou financovanou z eurofondov bude podľa hovorcu radnice Petra Nováka projekt zníženia energetickej náročnosti budovy mestského úradu v celkovej výške takmer 750-tis.eur.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %