Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
14.01.2023 03:05

Mesto Štúrovo vybuduje novú kompostáreň a zrekonštruuje zberný dvor


Ilustračná snímka: TASR


Mesto Štúrovo v tomto roku pripravuje realizáciu dvoch environmentálne zameraných projektov. Radnica na ne získala štátnu dotáciu vo výške takmer 3,5 milióna eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia, informoval magistrát.


Na vybudovanie mestskej kompostárne získala samospráva 3,1 milióna eur. Cieľom projektu je zhodnotenie biologicky rozložiteľného odpadu a kuchynského bioodpadu. Financie budú použité na stavebné práce a kúpu technologických zariadení. Stavebné práce sa začnú na jar.       

Ďalších 311.000 eur získala radnica na rekonštrukciu zberného dvora spoločnosti Technické služby mesta Štúrovo. Spoločnosť nakúpi nové kontajnery a manipulačnú techniku, zároveň aj vo svojom areáli obnoví spevnenú plochu a verejné osvetlenie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne na budúci týždeň
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne 10. januára. Mestská rozpočtová organizácia Mestské hospodárstvo a správa lesov ich bude zbierať vždy v utorok až do 14. februára.
viac
07.03.2018
Na zbernom dvore v Piešťanoch pribudne kompostáreň
Mesto Piešťany získalo z operačného programu Kvalita životného prostredia nenávratný finančný príspevok vo výške 1,707 milióna eur, aby mohlo zriadiť mestskú kompostáreň. Na realizáciu stavby vynaloží ešte z vlastných prostriedkov 85-tis. eur.
viac
09.07.2018
OLO v júli predĺžilo otváracie hodiny svojho zberného dvora
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) v júli predĺžila otváracie hodiny svojho zberného dvora na Starej Ivanskej ceste 2 v piatok a v sobotu až do 22.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.
viac
08.07.2021
Na zberný dvor a kompostáreň získala Gemerská Poloma viac ako milión eur
Viac ako jeden milión eur získala prostredníctvom dotácií obec Gemerská Poloma v okrese Rožňava na vybudovanie zberného dvora a kompostárne. Ako priblížila starostka obce Lillian Bronďošová, ukončenie oboch projektov samospráva očakáva v priebehu budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %