Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.08.2021 08:30

Mesto Topoľčany sa počas hodov pokúsi prekonať svetový rekord


Ilustračná snímka: (tasr).


V piatok (13. 8.) sa začne v Topoľčanoch 27. ročník Topoľčianskych hodov.


Trojdňový program sa bude v tomto roku odohrávať na dvoch miestach, nielen tradične na Námestí M. R. Štefánika, ale aj v Parku športovcov, ktorý podľa vedenia mesta vďaka svojej rozlohe ponúka dostatok priestoru aj na väčšie podujatia. „Mesto sa počas hodov pokúsi o prekonanie svetového rekordu v príprave vajíčkovej omelety,“ uviedla primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová.

Ešte pred začatím hodov bol v Topoľčanoch dlhodobou tradíciou odber krvi pre verejnosť. Primátorská kvapka krvi, ktorú organizuje mesto v spolupráci s topoľčianskou nemocnicou, sa tento rok uskutoční v stredu (11. 8.). Kultúrny program sa začne v piatok koncertmi na námestí. Počas hodov sa predstavia kapely, ktoré v minulom roku nemali možnosť svoje koncerty odohrať. V sobotu večer v Parku športovcov zahrá multižánrová kapela Heľenine oči, nedeľa bude patriť Tublatanke.

Podstatná časť programu sa bude odohrávať v Parku športovcov. S cieľom vyhnúť sa dopravným kolíziám a zvýšiť bezpečnosť prijalo mesto niekoľko parkovacích obmedzení. „V sobotu aj nedeľu bude od 15.00 h uzatvorená Kalinčiakova ulica a vjazd bude povolený len osobám, ktoré majú na ulici pobyt,“ upozornil náčelník mestskej polície Maroš Kmeťko. Parkovanie bude možné na Dopravnej ulici na parkovisku pred Ozetou, na Námestí Ľ. Štúra, pod nadjazdom, pred zimným štadiónom a v uliciach v okolí Parku športovcov, ale iba v jednom smere jazdy. Premávku bude usmerňovať polícia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
18.08.2021
Na netradičných hodoch v Topoľčanoch padol slovenský rekord
Už 27. ročník Topoľčianskych hodov bol v mnohom iný ako tie predchádzajúce. O prípravu programu sa postarala Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany.
viac
30.08.2021
Regionálne oslavy SNP aj s účasťou zástupcov ZMOS
Regionálne oslavy 77. výročia Slovenského národného povstania sa uskutočnili na Partizánskej lúke na Podbanskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %