Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.04.2019 04:45

Mesto Trenčín chce do konca budúceho roka pripraviť Plán udržateľnej mobility


Ilustračná snímka, zdroj: MsÚ


Mesto Trenčín chce mať do konca budúceho roka pripravený strategický dokument – Plán udržateľnej mobility. Pripraviť ho má v spolupráci s Centrom dopravného výskumu v Brne, jeho prípravu bude konzultovať s odborníkmi i obyvateľmi mesta.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, dokument navrhne podobu dopravy v meste i jeho okolí na niekoľko desaťročí. Mal by zorganizovať dopravu tak, aby zodpovedala potrebám obyvateľov, bola bezpečnejšia, neobťažovala hlukom a emisiami, nezaťažovala životné prostredie.       

Opatrenia v doprave by mali zvýšiť kvalitu mestského prostredia v prospech všetkých obyvateľov, ekonomického i spoločenského rozvoja  mesta.      

 Ako informoval Michal Bajgart z Centra dopravného výskumu v Brne, príprava dokumentu bude mať tri fázy, každá z nich bude prerokovaná s odbornou i laickou verejnosťou a až potom navrhnutá mestskému zastupiteľstvu na schválenie.       

„Zapojenie širokej verejnosti do jednotlivých fáz spracovania Plánu udržateľnej mobility je neoddeliteľnou súčasťou celého procesu,“ uviedol Bajgart s tým, že prieskumy a merania sa začnú robiť na území mesta i susedných obcí už v najbližších mesiacoch.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2019
Mesto vybuduje štyri nabíjacie stanice pre elektromobily
Mesto Trenčín chce vo všetkých štyroch mestských častiach vybudovať verejne prístupné nabíjacie stanice pre elektromobily.
viac
07.08.2020
Analýza mobility odhalila silné i slabé stránky mesta
Mesto Trnava pripravuje strategický Plán udržateľnej mobility (PUM) a v súčasnosti je možnosť pripomienkovať do 15. augusta jeho analytickú časť.
viac
11.08.2020
Mesto dostane príspevok 81 320 eur na energetický audit 15 budov
Mesto Trenčín dostane prostredníctvom Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry nenávratný finančný príspevok vo výške 81 320 eur na energetický audit 15 budov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %