Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.05.2022 04:15

Mesto Trnava má nové logo – písmeno T s korunkou


Žltú a modrú v prvom z erbu nahradila kráľovská modrá a zlatá. Zroj: (Mesto Trnava).


Mesto Trnava má nové logo. Tvorí ho písmeno T, v dlhšej verzii celý názov mesta, v kráľovskej modrej farbe so zlatou korunkou.


Odkazuje na skutočnosť, že Trnava bola prvým slobodným kráľovským mestom na území dnešného Slovenska, na čo nadväzuje aj nový slogan Mesto, kde sa žije kráľovsky. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Autorom novej vizuálnej identity Trnavy je grafický dizajnér Adrián Juráček. Jeho návrh vybrala spomedzi šiestich súťažiacich odborná komisia. „Dominantným prvkom je koruna. Nový návrh pracuje so vzdušnosťou, minimalizmom a modernou skratkovitosťou. Symbol kolesa, ktorý sa nachádza v modro-žltom erbe Trnavy, je síce dôležitý heraldický prvok, ale je zameniteľný a využíva ho viacero inštitúcií. Je určite lepšie a praktickejšie oddeliť logo od erbu. Koruna zreteľne odlišuje identitu mesta od iných inštitúcií aj identitu Trnavy od iných miest,“ vysvetlil autor. Písmeno T s korunkou na vizuáloch dopĺňajú zlaté a biele prúžky, ktoré symbolizujú obrysy mestských hradieb - cimburie. Súčasťou novej identity je aj slogan  Mesto, kde sa žije kráľovsky. Pripomína slávnu históriu Trnavy a zároveň ju charakterizuje ako miesto, kde vládne príjemná a živá atmosféra.

 

Mesto Trnava má nové logo – písmeno T s korunkou

 

„Našou ambíciou pri vyhlasovaní súťaže bolo nájsť rozpoznateľný vizuálny symbol, s ktorým sa budú domáci identifikovať a bude moderne reprezentovať mesto v rámci Slovenska i za hranicami. Som presvedčený, že sa nám to podarilo,“ hovorí primátor Trnavy Peter Bročka. Trnava sa podľa riaditeľa mestského kultúrneho strediska Zaži v Trnave Petra Cagalu snaží o rozvoj vizuálnej estetiky v uliciach už viac než desať rokov a do tvorby zapája mladých ľudí z kreatívneho priemyslu – grafikov, fotografov a tvorcov videí. „Obyvatelia aj návštevníci Trnavy sú vďaka tomu zvyknutí na vysokú úroveň plagátov a vizuálnej prezentácie podujatí. Nová vizuálna identita Trnavy je ďalším významným krokom,“ uviedol.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2016
Dva nové portály radnice sú vianočným darčekom pre občanov
Dva nové špecializované portály, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť a otvorenosť samosprávy, zavádza mesto Trnava ako vianočný darček pre svojich obyvateľov.
viac
02.01.2017
Prešov vstupuje do jubilejného roka, oslávi 770. výročie prvej zmienky
Tisíce Prešovčanov privítali v centre mesta príchod nového roku 2017, v ktorom Prešov oslávi 770. výročie prvej písomnej zmienky. Súčasťou osláv bolo zverejnenie nového loga mesta, ktoré si mohli pozrieť v podobe ohnivej mozaiky.
viac
22.03.2017
Kremnica má nové logo
Mesto Kremnica a jeho organizácie majú nové logo a vizuálny štýl. Víťazný návrh, ktorého autorom je pôvodom Kremničan a dnes grafik žijúci na voľnej nohe v Brne Juraj Chmura, vybrala sedemčlenná komisia spomedzi 32 prihlásených dizajnov.
viac
07.05.2020
Snina má nové logo, symbolizuje jej prerod na moderné mesto
K symbolom reprezentujúcim mesto Snina pribudlo v uplynulých dňoch i logo. Ako informovala Erika Jankajová z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu, symbolika loga nadviazala na symboly zobrazené v erbe mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %