Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.10.2022 07:45

Mesto ukončilo investičné akcie za viac ako milión eur


Snímka zdroj: (bardejovskatv.sk).


Mesto Bardejov ukončilo v uplynulých dňoch viaceré investičné akcie spolu za viac ako milión eur. Ako informoval hovorca mesta Štefan Hij, medzi prvými ukončenými stavebnými aktivitami bol projekt cyklochodníka okolo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom.


"V rámci projektu sa nielenže zrealizoval samotný cyklochodník v dĺžke takmer tri kilometre, ale vybudoval sa aj nový chodník, oplotenie areálu školy, pribudlo nové verejné osvetlenie i stojiská pre bicykle priamo v areáli. Súčasťou projektu bola aj výsadba nových stromov a krov, ako aj zušľachtenie vonkajších priestorov. Celkové náklady na tento konkrétny projekt predstavujú sumu približne 730 000 eur, dotácia Ministerstva dopravy a výstavby SR činí 630 000 eur," uviedol Hij.

Ako ďalej povedal, ukončená je aj rekonštrukcia budovy mestskej polície. Zateplením došlo k zníženiu energetických nákladov o 70 percent. Náklady v sume 270.000 eur boli financované z európskych zdrojov. Mesto prispelo v rámci spolufinancovania sumou 13 500 eur.

"Ukončená je aj výstavba parkovacích plôch na ulici Fučíkovej, kde vzniklo 12 nových parkovacích miest určených v prvom rade pre obyvateľov dvoch blízkych blokov. Tí sa pred realizáciou projektu museli zriecť zhruba tretiny výmery svojich prídomových záhradiek, ale v konečnom dôsledku vyjadrili spokojnosť," povedal Hij s tým, že náklady predstavujú približne 35 000 eur.

V rámci kontrolného dňa, ktorý sa uskutočnil v uplynulých dňoch, bola skontrolovaná aj rekonštrukcia vstupného areálu cintorína na Kellerovej ulici. "Vzniká tu naozaj pozoruhodná a nielen pietna zóna. Okrem múru na priečelí sa premeny dočkal aj predvstupový priestor, na ktorom pribudnú sadové úpravy, lavičky, drobný mobiliár a nové je aj verejné osvetlenie," dodal Hij.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2020
Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021
Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
11.01.2022
Mesto Veľký Šariš plánuje v tomto roku viaceré investície
Vybudovanie cyklistickej aleje, archeoskanzenu, ako aj obnova športového areálu v základnej škole sú hlavnými investíciami tohto roka, ktorými sa zaoberá mesto Veľký Šariš.
viac
11.05.2022
Kežmerok chce v roku 2022 preinvestovať rekordnú sumu
Mesto Kežmarok plánuje v roku 2022 zrealizovať investičné projekty v rekordnej sume viac ako 14 miliónov eur. Obyvatelia by z nich mali profitovať po ekologickej, kultúrnej i športovej stránke, samospráva tiež skvalitňuje dopravnú infraštruktúru a občiansku vybavenosť.
viac
09.12.2022
Mestu sa v roku 2022 podarilo zrealizovať viacero rozvojových projektov
Mestu Fiľakovo sa v tomto roku napriek ekonomickej kríze podarilo zrealizovať viacero rozvojových projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %