Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
02.08.2022 10:35

Mesto ukončilo rekonštrukciu poľovníckej miestnosti na Holíčskom zámku


Snímka zdroj: (holic.sk).


Mesto Holíč ukončilo rekonštrukciu poľovníckej miestnosti na Holíčskom zámku, ktorú podporili z Fondu malých projektov. Informoval o tom hovorca mesta Jaroslav Čársky.


"V minulom roku bola mestu schválená dotácia na realizáciu malého projektu s názvom Hony, lovy a hostiny. Konkrétne z programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika. Projekt je realizovaný spoločne s partnerom projektu, mestom Hrušovany nad Jevišovkou," uviedol Čársky.

Jednou z hlavných aktivít projektu bola rekonštrukcia miestnosti v priestoroch zámku v tesnej blízkosti Mestského múzea a galérie. "Po procese verejného obstarávania bola následne uzatvorená zmluva s firmou Natrix vz z Ratíškovíc, ktorá od začiatku apríla do konca júna vykonala rekonštrukciu v celkovom objeme 42 672,96 eura," informoval primátor Zdenko Čambal.

Ako doplnil, práce pozostávali z opravy vnútorných omietok stien a stropov, vrátane nových malieb, domurovania otvoru, odstránenia pôvodnej skladby podlahy a nahradenia za novú drevenú podlahu. "Súčasťou prác bola aj oprava drevených okien a dverí, vyhotovenie novej elektroinštalácie a osvetlenia, vrátane rozšírenia zabezpečovacieho systému," povedal hovorca mesta.

Zrealizovaním aktivity sa vytvorili podmienky pre inštaláciu poľovníckej výstavy a bude slúžiť pre potreby širokej verejnosti ako stála poľovnícka expozícia. Bude súčasťou prehliadkovej trasy Holíčskeho zámku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
V rámci programu Interreg získalo mesto financie na zámocké záhrady
Mesto Holíč získalo v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg Slovenská republika - Česká republika nenávratný finančný príspevok vo výške 538.921,02 eura. Na projekt zámockých záhrad prispeje z vlastných zdrojov sumou 33 683 eur.
viac
04.02.2019
Mesto Holíč získalo 666.000 eur na rekonštrukciu Holíčskeho zámku
Mesto Holíč získalo dotáciu zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtu Ministerstva kultúry SR vo výške 666.000 eur na podporu realizácie projektu s názvom Rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky - Holíčsky zámok - Hospodárska budova. Informoval o tom centrálny register zmlúv.
viac
13.08.2020
TSK ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu. Po vydaní kolaudačného rozhodnutia tak TSK verejnosti sprístupní ďalších 7000 štvorcových metrov hradného areálu.
viac
14.02.2023
Na zámku sa uskutočňujú reštaurátorské práce
Na zámku v Holíči sa v súčasnosti uskutočňujú rekonštrukčné práce na budove tzv. Koniarne. Všetky rekonštrukčné a reštaurátorské práce sú financované z projektu s názvom Po stopách Veľkomoravských Slovanov. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %