Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.08.2022 12:35

Mesto v piatok a sobotu ožije Zemplínskym jarmokom


Ilustračná snímka.


Centrum dolného Zemplína ožije počas piatka a soboty (19. - 20. 8.) Zemplínskym jarmokom. Tradičné podujatie, ktoré muselo mať pre pandémiu nového koronavírusu dvojročnú prestávku, sa uskutoční vo svojom 51. ročníku.


"Prinesie bohatú ponuku, preto veríme, že si tam každý nájde to svoje," informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Mária Stričková.

Súčasťou piatkového otváracieho ceremoniálu na tribúne pred mestským úradom so začiatkom o 10.00 h má byť aj prezentácia najnovšej knihy zo série Dejiny Michaloviec – šport do roku 1960 a vystúpenie Folklórneho súboru Mihaľovčan. Program pokračuje bublinovou show pre deti spojenou s workshopom, bubnovou show Batida a vystúpením skupiny historického šermu Jago. "Ani tento rok nemôže chýbať obľúbený Medzinárodný zraz sveta motocyklov. Jazdci sa na svojich dvojkolesových strojoch budú schádzať od 16.00 h na parkovisku na Štefánikovej ulici, kde bude možnosť pokochať sa krásou najrôznejších druhov motoriek," doplnila Stričková s tým, že motocyklisti následne odštartujú spanilú jazdu michalovským námestím až na Zemplínsku šíravu. V piatok i v sobotu bude tribúna v podvečerných a večerných hodinách patriť hudobným koncertom.

Tradičnou súčasťou Zemplínskeho jarmoku je Ulička remesiel, kde svoje výrobky ponúkne 50 remeselníkov. "V rámci tvorivých dielní si deti aj dospelí môžu vyskúšať drevorezbu, počas piatka budú môcť obdivovať tancujúce drevené sochy, v sobotu zas draka púšťajúceho dym a bubliny," ozrejmila Stričková s tým, že záujemcovia si budú môcť vyskúšať aj točenie výrobkov na hrnčiarskom kruhu či techniku paličkovanej čipky. Súčasťou programu je tiež v oba dni chovateľská výstava drobných zvierat.

Stričková zároveň pripomenula, že v súvislosti s organizáciou 51. ročníka Zemplínskeho jarmoku budú v meste platiť dopravné obmedzenia. "V čase od štvrtka od 12.00 h do soboty do 24.00 h dôjde k uzávere Obchodnej ulice. Obchádzková trasa povedie cez ulice Duklianska a Andreja Sládkoviča," konkretizovala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2019
Jubilejný Zemplínsky jarmok
Zemplínsky jarmok je podujatie, ktoré už neodmysliteľne patrí k letu v Michalovciach. Tento rok sa bude konať jeho jubilejný päťdesiaty ročník a prinesie naozaj pre každého niečo. Čo konkrétne to bude?
viac
27.04.2022
Centrum mesta v závere týždňa ožije 20. jarným jarmokom
Centrum mesta Michalovce a priľahlé ulice po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu ožijú v závere týždňa (29. a 30. 4.) 20. ročníkom Jarných trhov. Na nedeľu 1. mája pripravila samospráva aj sprievodné podujatia. Informovala o tom Marcela Andréová z mestského úradu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
18.08.2023
Zemplínsky jarmok prinesie aj remeslá, kultúru či šport
Súčasťou 52. ročníka Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach bude v piatok a v sobotu (19. 8.) okrem približne 100 predajných stánkov aj gastronómia, remeslá, kultúra, šport či zábava pre deti. Z radnice o tom informovala Marcela Andréová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %