Pondelok 17.06.2024
Dnes má meniny 
Adolf
°C
25.05.2024 02:10

Mesto v sobotu otvára nový Skatepark Janka Kráľa


Snímka Teraz.sk


Mesto Bratislava otvorí v sobotu (25. 5.) nový Skatepark Janka Kráľa. K dispozícii bude nielen pre skateboardistov, ale aj pre priaznivcov kolieskových športov vrátane korčúľ, kolobežiek alebo BMX. Spolu s ním v sobotu znovu otvoria aj workoutové ihrisko Cvičko pod Mostom SNP.


Nový skatepark s rozlohou 1350 metrov štvorcových má byť jedným z najväčších na Slovensku. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.         

"Nový Skatepark Janka Kráľa spolu so susedným Cvičkom predstavujú výnimočný športový priestor na zmysluplné, aktívne trávenie voľného času a stretávanie sa rôznych komunít a ja som presvedčený, že si ho Bratislavčania, Bratislavčanky zamilujú," uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.         

Viceprimátorka Bratislavy Lenka Antalová Plavuchová poznamenala, že mesto potrebuje viac športovísk pre deti a mladých ľudí, ktorí radi trávia čas v meste.         

Skatepark sa podľa mesta nachádza na výbornom mieste, v centre, obklopený zeleňou, v blízkosti viacerých cyklotrás a liniek MHD. Rôzne komunity tu podľa neho nájdu miesto, kde sa môžu vďaka ochrane mosta stretávať aj počas dažďa a zásluhou obnovenia osvetlenia v pôvodných mostných nikách môže byť využiteľný aj po zotmení.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2016
Víkend plný športu pre všetkých
Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.
viac
13.02.2021
Staré Mesto otvára od pondelka svoje základné školy. Zatiaľ pre žiakov 1. stupňa
Od pondelka 15. februára otvára bratislavské Staré Mesto základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pre žiakov 1. stupňa.
viac
20.07.2022
Mesto pokračuje v prácach v bývalom erotickom salóne v Sade J. Kráľa
Hlavné mesto pokračuje v búracích prácach v interiéri zanedbanej budovy bývalého erotického salóna v bratislavskom Sade Janka Kráľa, ktorá sa má premeniť na gastroprevázku.
viac
11.08.2023
Víziu pre Sad Janka Kráľa vytvorí MIB spolu s česko-slovenským tímom odborníkov
Víziu pre bratislavský Sad Janka Kráľa vytvorí Metropolitný inštitút Bratislava (MIB) spolu s česko-slovenským tímom odborníkov. Od štúdie vypracovanej víťazným tímom sa očakáva ponúknutie uceleného pohľadu na ďalší rozvoj územia. Informovala o tom Annamária Krchňavá z MIB.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %