Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.06.2021 09:30

Mesto Vráble začalo s výstavbou cyklolávky ponad rieku Žitava


Ilustračná snímka: (tasr).


Vrábeľská radnica začala minulý týždeň s budovaním novej cyklolávky. Tá bude súčasťou cyklistickej cesty, ktorá prepojí viaceré mestské časti.


Šírka premostenia ponad rieku Žitava bude päť metrov. „Dva komponenty, z ktorých bude postavená, sú už na mieste. Ukončenie prác predpokladáme do konca júna. Následne budú dokončené pripojovacie chodníky k lávke smerom k Základnej škole s materskou školou Lúky a tiež smerom k priemyselnému parku. Ukončenie týchto prác predpokladáme k 15. júlu,“ uviedol mestský úrad.

Spolu s výstavbou lávky už prebieha aj budovanie úschovne pre bicykle a kolobežky v areáli školy Lúky. Slúžiť bude pre 56 užívateľov a hotová má byť do 11. júna. Všetky práce sú súčasťou prvej etapy budovania cyklistickej cesty. Bude pozostávať z približne 900 metrov dlhého upraveného chodníka, odpočívadla pri lávke v časti Dyčka, s premostením ponad rieku Žitava a úschovňou.

Súčasne v mesiaci jún začne budovanie aj druhej etapy cyklotrasy, ktorá bude viesť v okolí školy Lúky. Podľa magistrátu sú už na tento úsek chválené aj finančné prostriedky. Mesto okrem toho pracuje aj na príprave tretej etapy, ktorá sa má začínať v mestskej časti Dyčka a pokračovať smerom na Lúčnicu nad Žitavou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2021
V Zlatých Moravciach vybudujú trvalé protipovodňové bariéry
Žitavské nábrežie dostane trvalé protipovodňové bariéry. Mestskí poslanci rozhodli o použití finančných prostriedkov z Rezervného fondu mesta vo výške 10.000 eur na vybudovanie trvalých protipovodňových bariér na Žitavskom nábreží.
viac
24.03.2023
Výstavba cyklomosta ide podľa plánu, mesto ušetrí peniaze z rozpočtu
Práce na cyklolávke v banskobystrickej časti Radvaň pokračujú podľa plánu a samospráva dokonca nebude musieť na jej výstavbu použiť peniaze z mestského rozpočtu. Informoval o tom na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.
viac
10.07.2023
Výstavba cyklolávky pokračuje, mesto apeluje na zákaz vstupu
Práce na výstavbe cyklolávky cez rieku Laborec v Humennom pokračujú podľa harmonogramu. Ako mesto informuje na svojej webovej stránke, v týchto dňoch upevňujú tiahla. Radnica zároveň apeluje na verejnosť, aby dodržiavala zákaz vstupu na stavenisko.
viac
20.01.2024
Mesto Partizánske začne s výstavbou cyklistického chodníka
Prvý mestský cyklochodník v Partizánskom prepojí sídlisko Luhy s centrom mesta. Na jeho výstavbu získala samospráva viac ako 1,6 milióna eur z Plánu obnovy a odolnosti SR. S realizáciou chodníka chce začať v nasledujúcom období. Informoval o tom primátor Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %