Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.11.2018 11:55

Mesto vyčlenilo do participatívneho rozpočtu 20-tis. eur


Ilustračná snímka TASR


Mesto Nové Zámky chce aj na budúci rok ponúknuť svojim obyvateľom možnosť rozhodnúť o využití časti mestských financií v rámci takzvaného participatívneho rozpočtu. Zastupiteľstvo už pred časom navrhlo, aby bolo v roku 2019 vyčlenených na tento účel 20-tis. eur.


Peniaze z participatívneho rozpočtu majú slúžiť predovšetkým na nízkonákladové, svojpomocne a dobrovoľnícky realizované občianske nápady. Tie by mali byť zamerané hlavne na rozvoj verejných priestorov a služieb. „Chceme podporiť zapojenie občanov do diania v meste formou komunitných aktivít. Verejnosť môže ovplyvniť čerpanie rozpočtu na investície a projekty, na ktorých bude ľuďom skutočne záležať,“ uviedol vedúci finančného odboru mestského úradu Peter Velecký.       

Koncept zavedenia participatívneho rozpočtu mesto predloží poslancom na prvom ustanovujúcom zasadnutí novozvoleného zastupiteľstva, ktoré bude 10. decembra. Konkrétne zásady financovania projektov prostredníctvom tohto rozpočtu určí pracovná skupina, ktorú si poslanci vytvoria.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2020
O podpore projektov z participatívneho rozpočtu rozhodne verejnosť
Novozámocká radnica v týchto dňoch spustila verejné hlasovanie o projektoch, ktoré mesto podporí z participatívneho rozpočtu. Celkovo je v ňom vyčlenených 20 000 eur. O podporu sa uchádza 12 projektov.
viac
05.03.2021
Novozámčania môžu hlasovať o verejnoprospešných projektoch
V Nových Zámkoch sa o financie z participatívneho rozpočtu uchádza 11 verejnoprospešných projektov. O tom, ktorý z nich bude podporený, rozhodne verejnosť v elektronickom hlasovaní.
viac
04.01.2023
Mesto podporí z participatívneho rozpočtu verejnoprospešné projekty
Mesto Nové Zámky podporí aj tento rok verejnoprospešné projekty, ktoré budú financované z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, skupiny občanov môžu svoje projekty predkladať od 9. do 31. januára.
viac
28.12.2023
Verejnosť sa môže uchádzať o podporu z participatívneho rozpočtu
Mesto Nové Zámky opäť podporí verejnoprospešné projekty, ktoré budú na budúci rok financované z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, obyvatelia mesta môžu svoje projekty predkladať od 8. do 31. januára 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %