Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.11.2017 02:14

Mesto vydalo publikáciu nielen pre rodičov


Výrez z prednej strany obalu publikácie.


Mesto Bánovce nad Bebravou vydalo v rámci projektu „Poznaním k hodnotnému životu“ ďalšiu avizovanú publikáciu. Aktuálna má názov „Rady nielen pre rodičov“.


Publikácia bsahuje pútavo spracované témy o drogách, rizikách na sociálnych sieťach, šikanovaní a súčasne poskytuje mnoho cenných rád ako nebyť okradnutý, ako si jednoducho zapamätať čísla na tiesňové linky a pod. Každá kapitola je spracovaná tak, aby bola prístupná dospelým, ale aj mladším čitateľom.

Autor Miroslav Schlesinger ju zostavil na základe osobných skúseností z viac než sedemnásťročnej praxe a doplnil ju viacerými zaujímavými príbehmi. Publikáciu ocenil aj jej recenzent Jozef Halcin - riaditeľ Odboru prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR.

Prvé kusy budú doručené na Gymnázium Janka Jesenského, ktoré nedávno získalo ocenenie „Najbezpečnejšia škola v Bánovciach nad Bebravou“. Následne ich primátor Marián Chovanec odovzdá aj ostatným školám a škôlkam v meste, keďže osobne prevzal záštitu nad projektom, v rámci ktorého vyšla.

Projekt Poznaním k hodnotnému životu finančne podporila Rada vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách
Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.
viac
22.07.2016
Budovu úradu a kultúrneho domu rekonštruujú za vyše 120 000 eur
Najmä energetické úspory by mali priniesť na rekonštrukčné práce na budove obecného úradu a kultúrneho domu v Dežericiach v okrese Bánovce nad Bebravou.
viac
04.10.2018
Bánovecký projekt prevencie kriminality skončil v národnom kole prvý
Projekt zameraný na prevenciu kriminality pod názvom Poznaním k hodnotnému životu, ktorý dlhodobo realizuje mesto Bánovce nad Bebravou, získal prvé miesto v národnom kole súťaže prevencie kriminality. Postúpil tak zároveň do finále medzinárodného kola, informovalo mesto.
viac
31.12.2020
Mesto vybudovalo karanténnu stanicu pre psov a mačky
Mesto Bánovce nad Bebravou vybudovalo areál pre odchytených túlavých alebo nechcených psov a mačky. Nová karanténna stanica sa nachádza pri priemyselnom parku Horné Naštice. Informovala o tom bánovská samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %