Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.07.2016 09:10

Mesto vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom takmer 91 000 eur


Ilustračná snímka: (int.).


Vranov nad Topľou vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom na preplatkoch spolu takmer 91 000 eur.


„Nájomníci ušetrili na službách, ako je kúrenie, spotreba teplej a studenej vody,“ uviedla hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková s tým, že samospráva nie je dodávateľom plynu ani elektriny.      

Oddelenie bytov a nebytových priestorov Mestského úradu vo Vranove nad Topľou má v správe 450 obecných a 30 hybridných bytov, čo sú nájomné byty vo vlastníctve mesta, ktoré sú v spoločenstvách vlastníkov bytov. Vyúčtovanie za minulý rok informuje o spotrebe tepla, vody a ostatných služieb. „Poplatky na budúci rok sa odvíjajú, samozrejme, aj od spotreby vyúčtovaného roka, ale aj od cien dodávaných energií,“ konkretizovala hovorkyňa.      

Výška nájomného jeden- až trojizbového bytu sa určuje podľa obstarávacej ceny domu. „Pre každý bytový dom je schválené všeobecne záväzné nariadenie, ktoré je zverejnené na webovej stránke mesta,“ vysvetlila hovorkyňa mesta s tým, že žiadateľom o nájomný byt musí byť občan, ktorý má trvalý pobyt na území mesta.       

V súčasnosti samospráva voľné byty nemá.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
10.10.2017
Mestské zastupiteľstvo schválilo tretiu etapu rekonštrukcie centra mesta
Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (5. 10. 2017) poslanci schválili návrh na realizáciu a financovanie stavby „URBANISTICKO – ARCHITEKTONICKÁ ÚPRAVA CENTRA MESTA – 3. ETAPA“.
viac
16.11.2021
Mesto chce znížiť energetickú náročnosť MsÚ i ZUŠ
Samospráva mesta Vranov nad Topľou by chcela znížiť energetickú náročnosť budov mestského úradu (MsÚ) a základnej umeleckej školy (ZUŠ).
viac
04.01.2024
Mesto po dvoch rokoch skončilo s MHD zadarmo
Mestská hromadná doprava vo Vranove nad Topľou už nie je pre cestujúcich zadarmo. Po dvoch rokoch od jej zavedenia mesto nenašlo peniaze na dotovanie tejto služby, ktorú poskytovalo nielen pre obyvateľov mesta, ale aj celého okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %