Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
19.04.2022 02:25

Mesto vyriešilo prostredníctvom mobilného rozhlasu vyše 400 podnetov


Topoľčany - ilustračná snímka.


Mesto Topoľčany vyriešilo viac ako 400 podnetov od občanov, ktoré dostalo prostredníctvom služby mobilný rozhlas, ktorá sa aktuálne volá Munipolis. Službu zaviedla radnica v roku 2019 ako prvá na Slovensku.


Aktuálne je v Munipolis registrovaných viac ako 5500 obyvateľov alebo návštevníkov Topoľčian a mesto má na konte už takmer 200.000 doručených správ, informovala Lenka Savarová z topoľčianskeho mestského úradu.

Od zavedenia služby vyriešil magistrát viac ako 400 podnetov, každý týždeň pribudne desať až 15 nových. „Podnety sa dostanú priamo k zodpovednému zamestnancovi, ktorý sa nimi zaoberá. Od začiatku roka viac ako štvrtinu podnetov tvorili upozornenia na rôzne poškodenia komunikácií,“ povedala Savarová. Druhý najvyšší počet podnetov, takmer štvrtina, sa týkal verejnej zelene. Ďalšími podnetmi upozorňovali občania na neporiadok alebo čiernu skládku, či poškodenia mestského mobiliáru.

Radnica posiela správy o dopravných obmedzeniach, prevádzke materských škôl, pozvánky na podujatia. Cez aplikáciu je možné prelistovať si aj mestské noviny. Prostredníctvom služby mesto zrealizovalo desiatky občianskych ankiet a hlasovaní, občania ju mohli využiť aj na odovzdanie hlasov projektom v rámci participatívneho rozpočtu. Najbližšie má mesto v pláne spustiť anketu o regulácii statickej dopravy, aby získalo komplexnejšiu spätnú väzbu od občanov niekoľko mesiacov od spustenia regulácie.

V prípade krízovej situácie alebo mimoriadnej udalosti je možné zaslať SMS alebo zvukovú správu. „Občania sa však nemusia obávať zahlcovania esemeskami. Túto formu využívame iba výnimočne. Osvedčila sa nám napríklad pri prvej vlne pandémie, keď sme potrebovali urgentne informovať čo najviac občanov o dôležitých rozhodnutiach,“ skonštatovala Savarová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
19.03.2022
Od zavedenia aplikácie vyriešilo mesto Topoľčany 400 podnetov
Koncom roka 2019 zaviedlo mesto Topoľčany ako prvé na Slovensku službu Mobilný rozhlas, ktorá sa dnes volá Munipolis. Aktuálne je v ňom registrovaná tretina občanov a mesto prostredníctvom tejto služby vyriešilo viac ako 400 podnetov.
viac
01.04.2023
Mesto Vráble chce zaviesť 17 nových elektronických služieb
Mesto Vráble pripravuje zavedenie 17 elektronických služieb. Na realizáciu projektu eGov služby získalo nenávratný finančný príspevok v celkovej hodnote 287.746 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.
viac
06.02.2024
Mesto vlani ušetrilo verejnými obstarávaniami vyše pol milióna eur
Mesto Topoľčany ušetrilo v minulom roku vyše pol milióna eur na verejných obstarávaniach. Významné úspory dosiahlo najmä na realizácii viacerých stavebných a revitalizačných projektov, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %