Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.05.2016 04:56

Mesto vyzýva cezpoľných, aby sa stali skutočnými Stupavčanmi


Námestie sv. Trojice v Stupave.


Mesto Stupava chce odstrániť rozdiel medzi evidovaným a skutočným počtom svojich obyvateľov.


Prostredníctvom lokálnych médií preto odštartovalo kampaň Staň sa ozajstným Stupavčanom, ktorej cieľom je motivovať k prihláseniu sa na trvalý pobyt v meste.      

Stupava mala podľa informácií Štatistického úradu SR k 31. 12. 2015 celkovo 10 597 obyvateľov, prednostka stupavského Mestského úradu Zuzana Lovíšková odhaduje, že súčasný počet obyvateľov prekročil číslo 10 700.  "V meste však žije aj približne 3000 ľudí bez trvalého pobytu," upozornila prednostka. "Každoročne tak prichádzame približne o 400 000 eur vo forme podielových daní," skonštatovala, pričom poukázala, že za takúto sumu dokáže mesto vybudovať kvalitnú cestnú komunikáciu v niektorej z ulíc mesta.      

Prostredníctvom kampane Staň sa ozajstným Stupavčanom samospráva motivuje ľudí žijúcich, avšak neprihlásených, aby si vybavili v meste trvalý pobyt. Na stránkach miestneho periodika im v najnovšom čísle radí, ako administratívne postupovať.      

Podobnú kampaň týkajúcu sa hlavného mesta spustil na začiatku tohto roka poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva Juraj Káčer (SDKÚ-DS). V Bratislave žije podľa jeho informácií približne 150 000 ľudí bez trvalého pobytu, čo mestu spôsobuje výpadok v príjme z daní vo výške približne 38 miliónov eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2017
Nerezidentov motivujú, aby zmenou trvalého pobytu pomohli rozvoju mesta
Výzva pre tých, ktorí síce žijú v Bratislavskom kraji, no nie sú v ňom prihlásení na trvalý pobyt, aktuálne zaznieva nielen v predvolebnej kampani predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavla Freša, ale aj v komunikácii mesta Stupava.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
06.10.2021
Motiváciou na prihlásenie na trvalý pobyt v Bojniciach môže byť príspevok
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice by mohla motivovať majiteľov nehnuteľností na území mesta na prihlásenie sa na trvalý pobyt finančným príspevkom. Ten by bol vo výške 100 eur na každého jedného nového obyvateľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %