Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.11.2019 01:05

Mesto z rozpočtu investovalo do obnovy komunikácií viac ako-180-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Brezno


Viac ako 180-tis eur stála v tomto roku mestskú pokladnicu Brezna rekonštrukcia miestnych komunikácií. Skvalitňovanie dopravnej infraštruktúry vedenie breznianskej samosprávy považuje za kľúčové a plánuje v nej pokračovať aj v budúcej stavebnej sezóne.


Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke s tým, že za necelé dva mesiace sa podarilo opraviť takmer 6000 štvorcových metrov najviac poškodených miestnych komunikácií.       

V polovici septembra začalo mesto prostredníctvom vysúťaženej firmy s rekonštrukciou asfaltových povrchov na uliciach, ktoré boli vyhodnotené ako najfrekventovanejšie a zároveň najpoškodenejšie.       

"Uvedomujeme si nevyhovujúci stav niektorých komunikácií. Od občanov pravidelne dostávame podnety týkajúce sa stavu ciest v meste a je našou snahou postupne im vyhovieť," konštatoval primátor horehronskej metropole Tomáš Abel.       

V prvej fáze došlo k celoplošnému frézovaniu ciest a chodníkov vo vytypovaných lokalitách a následnému postreku spojovacím asfaltom. V niektorých častiach zhotoviteľ pristúpil aj k čiastočnej oprave podložia a odstráneniu či doplneniu cestného obrubníka. Samotné asfaltovanie prišlo na rad začiatkom októbra.       

Podľa Veroniky Kabátovej z investičného odboru magistrátu, práce sa síce uskutočňovali pomalšie, no všetko sa stihlo načas, a to ešte pred oficiálnym termínom dokončenia.

Hotové dielo v hodnote viac ako 180-tis eur stála v tomto roku mestskú pokladnicu Brezna rekonštrukcia miestnych komunikácií. Skvalitňovanie dopravnej infraštruktúry vedenie breznianskej samosprávy považuje za kľúčové a plánuje v nej pokračovať aj v budúcej stavebnej sezóne. eur odovzdali do užívania v uplynulých dňoch. Ide o parkoviská na Ulici MPČĽ, časť chodníkov na Rázusovej a ČSA, prepoj medzi Moyzesovou a Vránskeho ulicou, príjazdovú cestu k bytovke v Podkoreňovej, chodníky na Sekurisovej, Sládkovičovej a Fučíkovej ulici, parkovisko a cestu na Nálepkovej a chodníky na sídlisku ŠLN. Ďalšie plánované opravy komunikácií prídu na rad v najbližšej stavebnej sezóne.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
V Dubnici nad Váhom chcú do konca apríla opraviť výtlky na cestách
Do konca apríla by chceli v Dubnici nad Váhom opraviť výtlky na miestnych komunikáciách. Radnica chce opraviť výtlky, ktoré vznikli v zime nielen v meste, ale aj v mestskej časti Prejta.
viac
07.07.2020
Kraj už má mandát na údržbu ciest k turisticky atraktívnym lokalitám
Hoci má Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) turisticky atraktívne miesta, už dlhé roky sa obce a mestá či súkromný sektor trápia so stavom komunikácií, ktoré k nim vedú.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
22.08.2023
V meste začali s rekonštrukciou chodníkov
Tento týždeň sa v Snine začalo s rekonštrukciou miestnych komunikácií, zhotoviteľ si prevzal stavenisko. Mesto na webovej stránke informovalo, že opravy sa okrem iného týkajú aj Partizánskej ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %