Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.10.2022 12:35

Mesto začalo s rozšírením a obnovou útulku pre psov


Snímka zdroj: (utulok.poprad.sk).


V týchto dňoch sa začali práce na rozšírení a zásadnej rekonštrukcii Mestského útulku v Poprade. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jarka Hlaváčová s tým, že priestor sa vďaka tomu rozšíri na ploche približne 1500 metrov štvorcových.


Projekt financuje samospráva zo svojho rozpočtu, pričom náklady sú vo výške 350 000 eur a práce potrvajú zhruba dva mesiace.

"Rozšírením získa útulok šesť objektov po sedem boxov, celkovo teda 42 nových murovaných boxov orientovaných čelnou stranou na juh, aby boli psíky chránené hlavne v zimnom období pred severnými vetrami. Pribudnú tiež štyri nové oplotené výbehy, určené na socializáciu psíkov, hranie a zoznamovanie sa," uviedla hovorkyňa.

Útulok je takmer neustále naplnený na 100 percent, problém s umiestňovaním psíkov sa týmto rozšírením podľa samosprávy vyrieši a zároveň v ňom dokážu poskytnúť zvieratám omnoho lepšie podmienky na život. Na základe mnohých podnetov od občanov zvažuje mesto pripraviť jeden priestor aj pre mačky.

Kapacita útulku je v súčasnosti 25 kotercov. Najčastejšie umiestnené rasy sú kríženci. Záujem ľudí je podľa Hlaváčovej hlavne o šteniatka a psíkov menšieho vzrastu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
20.01.2022
Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou
Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.
viac
29.09.2022
V meste obnovili štyri ihriská za desiatky tisíc eur
V Poprade v týchto dňoch obnovili štyri detské ihriská. Lokality na Štúrovej ulici za blokom Myjava, na Ulici 29. augusta za bytovkou Sĺňava, Ulici Mládeže za bytovým domom Hron a na Ulici L. Svobodu za blokom Labe samospráva zmodernizovala približne za 142 000 eur.
viac
01.08.2023
Mestský útulok prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili
Mestský útulok v Poprade prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti, dôvodom prestavby bola takmer 100-percentná vyťaženosť útulku. Projekt sa oproti pôvodnému plánu predražil o desiatky tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %