Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.04.2020 09:50

Mesto Žilina predĺžilo platnosť preventívnych opatrení do odvolania


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Žilina predlžuje do odvolania preventívne opatrenia v súvislosti so šírením nového koronavírusu, ktoré platili do 15. apríla. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka o tom rozhodol Krízový štáb mesta Žilina vzhľadom na pokračujúcu mimoriadnu situáciu na celom území Slovenska.


Doplnil, že sa predlžuje aj obmedzený režim Mestského úradu (MsÚ) v Žiline. „Úradné hodiny pre verejnosť sú zrušené, od 8.00 do 11.00 h sú v sídle úradu na Námestí obetí komunizmu 1 k dispozícii len služby podateľne a pokladne. Pracoviská Ohlasovne pobytu Žilina (evidencie obyvateľov) a Matričného úradu v Žiline v klientskom centre Ministerstva vnútra SR v budove Europalace (Vysokoškolákov 33B) na Vlčincoch sú otvorené v úradných hodinách stanovených Ministerstvom vnútra SR - v pondelok, utorok, vo štvrtok a v piatok od 8.00 do 11.00 h, v stredu od 13.00 do 16.00 h,” informoval Miškovčík.

„Žiadame občanov, aby využívali inú ako osobnú formu vybavenia svojich požiadaviek na MsÚ, odporúčame uprednostniť telefonickú alebo elektronickú komunikáciu. Aktuálne telefónne čísla na jednotlivé odbory MsÚ sú k dispozícii na internetovej stránke mesta v časti Občan/Kontakty,” dodal hovorca mesta.

Mestská hromadná doprava jazdí až do odvolania v prázdninovom režime. „Je zakázané nastupovať a vystupovať z vozidiel prvými dverami, zamedzený je prístup do prednej časti k vodičovi. Zrušené je dotykové otváranie dverí. Do autobusov a trolejbusov môžu nastupovať len cestujúci, ktorí majú na tvári ochranný prvok v podobe rúška alebo alternatívneho zahalenia nosa a úst. Pri cestovaní sa zároveň odporúča nosiť rukavice,” podotkol Miškovčík.

V platnosti zostáva aj zrušenie všetkých hromadných spoločenských, kultúrnych a športových podujatí na území mesta. „Aj pozastavenie prevádzky Mestského divadla, zimného štadióna, Mestskej krytej plavárne, plavárne v Základnej škole (ZŠ) Martinská. Pozastavená je činnosť v denných centrách pre seniorov a zakázané sú návštevy v Zariadení pre seniorov Úsmev. Pozastavená zostáva aj činnosť Denného stacionára na Námestí J. Borodáča a prerušená je služba tzv. sociálneho taxíka,” uviedol hovorca mesta.

„Do odvolania sa predlžuje zákaz vstupu na všetky detské ihriská v správe mesta. Platí aj sprísnený režim pre všetky občianske rozlúčky so zosnulými a naplánované sobáše,” uzavrel Miškovčík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2020
Žilinský on-line chat má pomôcť najmä sluchovo postihnutým ľuďom
Mesto Žilina spustilo 8. apríla online-chat na internetovej stránke https://koronavirus.zilina.sk. Pomôcť má najmä komunikácii občanov so sluchovým postihnutím s mestským úradom.
viac
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
28.04.2020
Bezplatné cestovanie na prímestských linkách v Trnavskom kraji končí
Počnúc 2. májom končí v Trnavskom kraji bezplatná preprava cestujúcich. Oznámil to v pondelok predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič a zástupcovia troch prepravných spoločností.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %