Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.11.2018 11:55

Mesto získalo 28.500 eur na rekonštrukciu hasičskej zbrojnice


Ilustračná snímka: (mvsr)


Mesto Trebišov zrekonštruuje hasičskú zbrojnicu pre potreby Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Trebišov. Na tento účel získalo dotáciu 28.500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.


Mesto uspelo so žiadosťou o dotáciu v rámci výzvy Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). "V súčasnosti sa do priestorov, kde je uložená technika, dostáva vlhkosť a chlad, čo nepriaznivo vplýva na materiálno-technické vybavenie, ale i na členov DHZ mesta Trebišov. Rekonštrukciou zbrojnice sa tak zabráni úniku tepla, a taktiež prenikaniu vlhkosti do garáže," uviedla Mištaničová o potrebe rekonštrukcie. Podľa predpokladov by sa malo zamedziť aj častému úniku tepla z kancelárskych priestorov, keďže v nich nie je funkčné kúrenie a využívajú sa iba elektrické ohrievače. Stavebnou obnovou zbrojnice bude objekt zároveň lepšie zabezpečený proti vniknutiu cudzej osoby a krádežiam.       

"Vytvorenie adekvátnych priestorov pre umiestnenie už skôr získanej techniky – hasičské auto a protipovodňový vozík – výrazne napomôže rozvoju aktivít a terénnej činnosti dobrovoľných hasičov," konštatovala hovorkyňa.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2016
Kladné hospodárenie obce neovplyvnila ani kríza
Nová Ves nad Žitavou v okrese Nitra realizuje z vlastných zdrojov každoročne investície v priemere vo výške 45 000 eur.
viac
05.08.2020
Mesto Trebišov začalo v júli s rekonštrukciou starej „KaSS“
Vďaka získanej účelovej dotácii vlády SR z roku 2019 vo výške 200 000 € sa v júli rozbehla rekonštrukcia spoločensky aj historicky významnej budovy v centre mesta, ktorú Trebišovčania a aj mnohí návštevníci poznajú ako „KaSS-ka“.
viac
12.11.2020
Mesto zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana, symbol vinohradníkov
Mesto Levice zrekonštruovalo Kaplnku sv. Urbana na Brestovej ulici. Potrebné financie vo výške 4000 eur získala samospráva z výzvy Ahoj, krásne Slovensko, ktorej cieľom bolo vyčistiť a zrenovovať tri miesta na Slovensku, o ktorých rozhodli svojimi hlasmi občania.
viac
08.10.2021
Výzva pre školy na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky
Ministerstvo dopravy a výstavby SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na výstavbu, zmenu stavby, stavebné úpravy alebo rekonštrukciu cyklistickej infraštruktúry - zariadení (cykloprístrešky, cyklostojany) v areáloch základných a stredných škôl, resp. ich blízkom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %